АКТУАЛЬНО

Урочиста посвята у студенти в медичному коледжі на Прикарпатті

Четвер, 01 вересня 2016, 13:36
31 серпня 2016 р. відбулася урочиста посвята у студенти в Базовому медичному коледжі в м. Івано-Франківську. Такий захід відбувається щороку з ініціативи директора коледжу п. Володимира Стасюка.

Наприклад, минулого року таку посвяту здійснив колишній Апостольський нунцій Архиєпископ Томас Галліксон. Медичний коледж – один із перших навчальних закладів, котрий офіційно у своєму складі має капелана, який, окрім урочистих заходів, проводить щотижневі заняття з «Християнської етики» для студентів всіх груп 1-го курсу.

Участь у заходах урочистої посвяти взяли викладачі, студенти-першокурсники, їхні батьки та родичі. Поблагословити початок навчання прийшов капелан закладу о. Йосафат Бойко, ВС, який завернувся до присутніх зі словом про дари Святого Духа, зокрема наголосив на таких, як мудрість, розум, знання. «Саме ці дари ми одержали в той момент, коли були миропомазанні після Таїнства Хрещення, – сказав священик. – І саме їх ми повинні розвивати з Божою допомогою, оправдовуючи надії, які на нас покладають наші батьки, коледж і наша Батьківщина Україна, посилаючи нас на навчання». Усі отримали образки «Богородиці Воплочення зі святими Кирилом і Методієм», на яких надрукована Молитва учня і студента, яку присутні спільно помолилися.

Зі словом настанови звернулися також п. Мирон Матейко, голова департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, та директор коледжу п. Володимир Стасюк. Вони побажали студентам бути відповідальними в місії навчання та старатися здобути знання, якими потім зможуть служити іншим людям. Звичайно, не обійшлося без гімну України та молитви «Боже, великий, єдиний», а також згадки про тих, які віддали своє життя за долю і незалежність нашої Батьківщини. Саме їм до меморіального скверу першокурсники і випускники поклали квіти.

Всіх присутніх благословив свяченою водою о. Йосафат у супроводі директора п. Володимира. Просимо всіх про молитву за майбутніх медичних працівників, щоби вони були справді «добрими самарянами», гідно виконували покликання служити Христові у ближніх, «лікувати або принаймні не шкодити».

Прес-центр парафії Святих Кирила і Методія
Івано-Франківськ (Крихівці)

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next