АКТУАЛЬНО

У Мельбурнській катедрі в Австралії діти приступили до Урочистого Святого Причастя

Понеділок, 06 грудня 2021, 15:44
5 грудня владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, очолив Архиєрейську Святу Літургію в катедрі у співслужінні з архидияконом Едвардом Кострабі та дияконом Михайлом Жиланом.

Цього дня 18 дітей приступили до Урочистого Святого Причастя.

Перше Святе Причастя – це справді неймовірна подія в житті кожної дитини, родини, хресних батьків і всієї парафії. Щоб належним чином підготуватися до цього урочистого дня, діти щонеділі відвідували катехитичні заняття, які провадили сестри василіанки. А напередодні цієї події, у суботу, діти вперше приступили до Святої Тайни Сповіді. Варто зазначити, що на дорозі підготування до цього свята було дуже багато різних перешкод через пандемію коронавірусу. Отож радість катедральної парафії є подвійною.

У своїй проповіді архиєрей у формі запитань звернувся до дітей із такими словами: «Христос використовує для Пресвятої Євхаристії прості на той час речі: хліб та вино, які після освячення на Святій Літургії стають Тілом і Кров’ю Ісуса Христа. Сьогодні ви приймаєте Святого Бога, який назавжди хоче замешкати у Вашому серці. Нехай Він – Дорога, Правда і Життя провадить вас дорогою Божих Заповідей до святості в християнському житті».

Опісля владика звернувся до старшого покоління: «Дорогі батьки разом із хресними! Сьогодні моє серце переповнене радістю, бо наша церква вперше після карантину переповнена – і це добрий знак. Проте хочу зазначити, що ваша місія не закінчена із цим днем. Це лише добрий початок, який має продовжуватися кожної неділі під час Божественної Літургії та щодня. Дозвольте своїм дітям відчути, який добрий Господь».

Впродовж Божественної Літургії діти брали в ній активну участь, читали читання, співали, відповідали на поставленні запитання у проповіді, дякували родині та своїм хресним батькам. На завершення Літургії владика Микола висловив слова подяки сестрам-монахиням і вручив кожному з дітей пам’ятку про Першу Сповідь та Урочисте Святе Причастя. Після спільної фотографії всі вірні зібралися в парафіяльному залі патріарха Йосифа Сліпого на святковий обід.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next