АКТУАЛЬНО

Урочистості в Мар’янівці на Тернопільщині

Вівторок, 23 вересня 2014, 12:31
21 вересня 2014 року, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, в невеликому селі Мар’янівка Великоберезовицького деканату, що на Тернопільщині, пройшли величні урочистості. Віряни вшанували свою намолену і люблену стареньку церкву Різдва Пресвятої Богородиці, яка цього року зустріла в їхньому селі свій 121-й день народження, а також 10-літній ювілей нової церкви, збудованої стараннями всіх парафіян.

З нагоди ювілейних святкувань отець-парох Іван Зозуля нагадав зібраним, що на будівництво старої церкви понад 120 років тому кошти збирали також лише парафіяни Мар’янівки та суттєво допомогло подружжя Романа і Ксенії Малевичів, чиї імена вдячні односельці зберігають у своїй пам'яті донині.

Урочистості розпочалися концертом за участю дітей з місцевої парафії, після чого отець-парох у співслужінні зі священиками з сусідніх місцевостей, які чисельно долучилися до світлого празника, провів Святу Літургію з посвяченням води.

Головною подією урочистостей стало посвячення зовнішніх мозаїк, що прикрасили нову церкву в Мар’янівці. Мозаїки, котрі представляють ікони Матері Божої Зарваницької,слуги Божого Патріарха Йосифа Сліпого та Спаса Нерукотворного, прикрасили фронтон храму. Фундатором мозаїк ікони Матері Божої Зарваницької та ікони слуги Божого Патріарха Йосифа Сліпого є Петро Костик. Мозаїка ікони Спас Нерукотворний постала завдяки щедрості Василя Кіцака, Василя Пинила, Адама Чайківського, Ігоря Низика, Івана Шевціва. Авторами мозаїк є майстри: Тарас Новак, Михайло Кіцак, Андрій Кульгавець, с.Августина зі згромадження сестер служебниць.

Місцевий парох о. Іван Зозуля звернув увагу, що на сувої, який тримає зображений на мозаїці Патріарх Йосиф Сліпий, видніє тризуб, котрий символізує візію вільної України, за яку так вболівав Блаженніший, для якої поклав усе своє життя і служіння і до якої не дожив всього кілька років. Отець-парох щиро подякував жертводавцям, сердець яких торкнулася ласка Божа, і побажав усім добра, миру і Божої благодаті.

На згадку про урочистості всі присутні отримали пам’ятні образки з нагоди празника.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next