АКТУАЛЬНО

Урочистості з нагоди Дня Незалежності України відбулися в паризькому соборі Святого Володимира

Понеділок, 26 серпня 2019, 12:33
Молебнем до Пресвятої Богородиці в Парижі, у греко-католицькій катедрі Святого Володимира Великого, українська громада розпочала відзначення 28-ї річниці незалежності України.

Після богослужіння до присутніх мали слово: протосинкел Паризької єпархії та настоятель собору прот. Михайло Романюк, який передав вітання від владики Гліба та поділився думками на основі святкового звернення Блаженнішого Святослава, п. Олег Шамшур, надзвичайний і повноважний посол України у Франції, який закликав до праці задля утвердження української незалежності, та п. Тарас Горішній, який говорив про внесок діаспори у здобуття та утвердження Української держави.

Урочистості закінчилися виконанням духовного гімну України «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни», покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку та державним гімном «Ще не вмерла Україна». Відтак на святковому фуршеті, що організували представниці Союзу українок Франції, відбулося дружнє спілкування духовенства, дипломатів, парафіян і гостей. В урочистостях також взяв участь мер місцевого округу Парижа Жан-П’єр Лєкок.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next