АКТУАЛЬНО

Урочистості з нагоди святкування 204-ліття від дня народження Тараса Шевченка пройшли у Вільнюсі

Понеділок, 12 березня 2018, 12:31
9 березня відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзарю в центрі м. Вільнюса та до меморіальної дошки, розташованої на стіні Вільнюського університету.

Вшанувати пам'ять великого Кобзаря прийшов Посол України в Литовській республіці Володимир Яценківський, представники української громади, ченці Вільнюського Василіанського монастиря, викладачі та студенти філологічного факультету Вільнюського університету.

А 10 березня, у день смерті Тараса Шевченка, в українському храмі Пресвятої Тройці була відслужена Божественна Літургія.

З нагоди вшанування пам'яті Кобзаря до присутніх звернувся представник Посольства України в Литовській Республіці п. Дмитро Сєров.

Із привітальним словом виступила також п. Наталія Шертвітєнє – голова української громади у Вільнюсі. Учасники урочистостей мали змогу переглянути чотирисерійний фільм «Мій Шевченко», в якому творці намагалися нешаблонно показати справжнього Кобзаря, ведучи глядача від невеличкої хати в Моринцях до Чернечої гори біля Канева, де похований Тарас Шевченко. Після перегляду фільму і солодкого почастунку, представники української громади та духовенства принесли квіти до пам’ятника Кобзареві у Вільнюсі та спільно виконали декілька пісень на вірші Тараса Шевченка.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next