АКТУАЛЬНО

Урочисті заходи в Згромадженні Воплоченого Слова з нагоди дня заснування

Середа, 25 березня 2015, 11:27
24 березня, на передодні свята Благовіщення (за григоріанським календарем) Згромадження Воплоченого Слова відсвяткувало чергову річницю від свого заснування. Вже традиційно до цієї дати усі священики, монахині та члени Третього Чину збираються на святкування.

А напередодні святкування в рамках такої практики як «постійне формування священиків» отці Воплоченого Слова мали змогу зібратися та організувати невеличку конференцію, яку цього року провела психотерапевт п. Марта Гладій, де вона висвітлила священикам практичні і дуже актуальну тему «Основи психологічної допомоги учасникам бойових дій».

На другий день всі члени Чернечої родини Воплоченого Слова, їх рідні, знайомі та гості зібралися на урочисте Богослужіння у храмі Св. Кирила та Методія, де також відбулися облечини новика Згромадження брата Павла Рудого, який отримав монаше ім’я Володимир на честь святого і рівноапостольного князя Володимира, якого цього року відзначається 1000-ліття від дня смерті. Очолив святкове Богослужіння провінційний настоятель Згромадження Воплоченого Слова о. Теодор Мацапула, ВС, який у час проповіді подав коротенькі роздуми над словами з Євангелія від Івана: «Ніхто й ніколи Бога не бачив. Єдинородний Син, що в Отцевому лоні, - той об'явив» (Ів. 1,18), зазначивши, що і тепер ми всі продовжуємо збагачуватися тим, що є люди, які вміють бачити Бога. «Сьогодні наша Чернеча Родина, - зазначив проповідник, - збагачується радістю прийняття монашого габіту нашим братом Павлом. Монаший габіт - це виразне свідчення і нагадування всім, що є ті, хто якимось чином зумів побачити Бога. І не тільки відчув Його чи чув про Нього, але і досвідчив його до тієї міри, щоб залишити все – юність, молодість, можливо дуже успішну кар’єру заради посвячення всього свого життя Божим справам (пор. Лк. 2,49)».  А звертаючись до брата настоятель зазначив: «Цим габітом ти, брате, будеш нагадувати постійно свідчити світові, від якого відрікаєшся, що Господь є і діє і донині (пор. Ів. 5, 17).

Завершилося святкування невеличким частуванням серед численних священиків, монахинь, членів Третього Чину та друзів.

Прес-служба Згромадження Воплоченого Слова

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next