АКТУАЛЬНО

Дедалі більше греко-католицьких священиків хочуть стати військовими капеланами

Вівторок, 24 червня 2014, 10:24
Серед греко-католицьких священиків з’являється дедалі більше священиків, які готові стати капеланами для українських військовослужбовців, особливо в зоні Антитерористичної операції. Про це сказав отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, який днями повернувся із зони АТО.

Проте, як зауважив військовий капелан, в Україні законом не врегульоване військове капеланство. Тому все, що вдається зробити, вирішується дуже повільно, у ручному режимі. Як відзначив отець Любомир, через відсутність законодавства, УГКЦ вдається відправити на служіння військовим дуже мало капеланів відносно реальних потреб.

Отець Любомир наголосив, що українські військові мають велику потребу в душпастирській опіці, просять, щоб капелани були з ними навіть в окопах, їздили на блокпости.

За його словами, щоб стати військовим капеланом, священик не мусить мати військової підготовки, «але має знати, до кого він приїхав, з ким він є».

«Підбираючи капеланів, ми не даємо випадкових людей. Зараз зголошується багато священиків, які ніколи не були в нас капеланами, але для них це не має значення: їх тягне туди, вони хочуть бути з українським військом. Із тих священиків, які зголошуються, ми віддаємо перевагу тим, котрі служили в армії. Якщо священик служив у армії, то все набагато простіше. Він приблизно знає, куди він їде. Разом із тим, ми не можемо дати священика, який не мав пасторального досвіду менше від трьох років», – розповів о. Любомир.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next