АКТУАЛЬНО

Усьоме родини мігрантів підуть на прощу із Самбора до Зарваниці

Понеділок, 30 липня 2012, 11:10
3-12 серпня відбудеться VII Міжнародна піша проща родин мігрантів і всіх охочих із Самбора до Зарваниці. Під час паломництва його учасники, відповідно до теми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», учитимуться, як розвивати віру в Бога та ділитися нею з ближніми.
3-12 серпня відбудеться VII Міжнародна піша проща родин мігрантів і всіх охочих із Самбора до Зарваниці. Під час паломництва його учасники, відповідно до теми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», учитимуться, як розвивати віру в Бога та ділитися нею з ближніми. Про це повідомив о. Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ, організатор десятиденного паломництва Самбір-Зарваниця, яке, нагадаємо, триватиме з 3 по 12 серпня та пройде Львівською, Івано-Франківською й Тернопільською областями (загальна протяжність - 250 км). Про прощу та життя в роз’єднаній родині говорять учасники паломництва. Як зазначає бр. Павло, ця проща для нього є сумним моментом спогадів про розлуку з матір'ю і водночас радісним часом тривалої молитви за свою родину. Цьогоріч, окрім українських родин заробітчан, очікується численна присутність гостей з Італії, Іспанії, Португалії та інших країн. Участь у прощі візьмуть також представники з Естонії, зокрема, голова Конгресу українців Естонії пані Віра Коник, яка приїхала в Україну саме з цією метою.  

Повідомила Іванна Рижан

Додаток: Маршрут паломництва Вихід із Самбора від храму Різдва Пресвятої Богородиці 3 серпня о 9.45 (поч. Літургії о 7.00) за маршрутом: 3 серпня, п’ятниця: Самбір, Ралівка, Нагірне, Вільшаник, Черхава, ЛУКАВИЦЯ (обід), ПІДБУЖ (вечеря, нічліг); 4 серпня, субота: Підбуж, Залокоть, Опака, СХІДНИЦЯ (обід), Урич, ПІДГОРОДЦІ (вечеря, нічліг); 5 серпня, неділя: Підгородці, Крушельниця, Корчин, ВЕРХНЄ СИНЬОВИДНЕ (обід), ТРУХАНІВ (вечеря, нічліг); 6 серпня, понеділок: Труханів, Скелі Довбуша, Бубнище, Тисів, БОЛЕХІВ (обід), Долина, ВЕРХНІЙ СТРУТИН (вечеря, нічліг); 7 серпня, вівторок: Верхній Струтин, Нижній Струтин, Рожнятів, Рівня, ВЕРБІВКА (обід), Красне, РОСІЛЬНА (вечеря, нічліг); 8 серпня, середа: Росільна, Хмелівка, Глибоке, СТАРІ БОГОРОДЧАНИ (обід), Лисець,  Крихівці, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК (вечеря, нічліг); 9 серпня, четвер: Івано-Франківськ, Тисмениця, КЛУБІВЦІ (обід), Остриня, Олешів, НИЖНІВ (вечеря, нічліг); 10 серпня, п’ятниця: Нижнів, Діброва, Добромишль, КОМАРІВКА, Криниця, КОВАЛІВКА, ДОБРОВОДИ (вечеря, нічліг); 11 серпня, субота: Доброводи, ЗАРВАНИЦЯ (обід). Орієнтовна щоденна програма паломництва: 7.30-8.30 – Св. Літургія; 8.45 – сніданок біля церкви; 9.30 – вихід; 13.30-16.20 – молитва в храмі, обід, праця в групах, зустріч із вірними, вихід; 20.00 – молитва в храмі, вечеря, зустріч із вірними. Для охочих – нічні чування. Із собою треба мати: молитовник, вервицю або чотки, плащ-накидку від дощу, спальний мішок або покривало, змінне взуття та одяг (вишиванку), ліхтарик, ложку, миску, горнятко, гроші на повернення та незаплановані витрати, необхідні медикаменти. Рекомендуємо йти в зручному (випробуваному) взутті. Дорогою заходитимемо в усі храми. Паломництво супроводжуватиме транспорт, у якому можна буде отримати першу медичну допомогу, здати багаж тощо. Нічліги - у родинах і школах. Харчування організовують парафіяни. Нічліг і харчування в Зарваниці та повернення додому - за власні кошти. Організаційний внесок – 50 грн, для студентів та учнів – 25 грн.   Додаткова інформація за тел.:   044 280 68 49 – о. Василь Поточняк, 244 244 58 – о. Ігор Козанкевич, 067 144 24 21 – п. Галина, 066 453 93 07 – п. Ігор.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next