АКТУАЛЬНО

«Влада, яка забирає в людини право на життя, є злочинною!» — Глава УГКЦ у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

П'ятниця, 18 травня 2018, 19:13
Право на життя є першим і головним фундаментальним правом людини. Віруючі люди визнають, що це право дає нам не земна, світська влада. Право на життя надає насамперед Творець, який є джерелом життя.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму слові до вірних у п’ятницю, 18 травня, з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

«Усяка людська влада, державна машина, яка забирає в людини право на життя, є злочинною! Сьогодні ми хочемо вшанувати світлу пам’ять усіх жертв цього злочину проти людства, яким є насильна депортація, а відтак геноцид: систематичне нищення державною машиною Радянського Союзу права на життя братів і сестер кримськотатарського народу. Ми сьогодні захищаємо вільну та незалежну Україну. Адже ми віримо у те, що в Україні є право на життя, свободу і гідність усім народам, які проживають у нашій Батьківщині!» — зазначив духовний лідер греко-католиків про важливість та актуальність цього дня для вірян та загалом для нашої країни.

На думку Глави Церкви, ми маємо цінувати гідність людського життя та прагнути миру. «Ми зараз просимо Всевишнього, щоби утвердив нас у нашій боротьбі за гідність людини, за наше право на життя, за повагу до людського життя від зачаття до природної смерті! Ми просимо Бога, щоб подарував нашій землі мир! Нехай Господній мир зійде на нашу багатостраждальну землю! Нехай мир запанує в Україні і в українському Криму! Нехай Небесний Отець прийме у свої обійми всіх наших спочилих, а нам дарує своє благословення!» — наостанок підкреслив Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, що, згідно з постановою Верховної Ради України №792-VIII від 12.11.2015 року, депортація кримських татар 1944 року визнана геноцидом, а 18 травня відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next