АКТУАЛЬНО

«Усі військові мають моральний обов’язок протистояти злочинним наказам…» - владика Михайло (Колтун)

П'ятниця, 21 лютого 2014, 15:57
«Ми звертаємося до всіх військовослужбовців, особливо керівників: втягування Збройних сил у конфлікт і збройне протистояння з власним народом є неприпустимим.

Сліпий послух не є достатнім для виправдання тих, які виконують завідомо незаконні накази. Усі військові мають моральний обов’язок протистояти злочинним наказам», - ідеться у Зверненні владики Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Як пише у Зверненні владика Михаїл, там, де є насилля, не може бути Бога. «Ті, хто присвячує себе служінню Батьківщині через військову службу, є слугами безпеки і свободи народу. Якщо вони вірно виконують свій обов’язок, то сприяють загальному добру та підтриманню миру», - застерігає єпископ. Наостанок архиєрей додає, що громадяни, а особливо представники влади, покликані докладати зусиль, щоб уникнути будь-якого застосування сили.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next