АКТУАЛЬНО

Утрехтський вертеп колядував в українських громадах у Нідерландах

Середа, 07 лютого 2018, 13:26
Мистецька майстерня «Оберіг» м. Утрехт, Нідерланди вже другий рік поспіль тішить українську діаспору театральною постановкою вертепу. Засновницею цієї майстерні є Соломія Романюк.

Вона є членом Молодіжної комісії єпархії святого Володимира Великого в Парижі, УГКЦ. Саме їй належить ідея постановки цьогорічного вертепу, підбір акторів та коляда в сусідніх громадах. Цікаво, що у вертепі взяли участь не лише молоді, а й старші парафіяни та навіть отець Микола Буцяк зі своєю дружиною.

Перший раз вертеп заколядував у м. Алкмар 21 січня. Там є новостворена громада, якою також опікується отець Микола. Опісля вертеп прибув до рідного дому в Утрехт та поділився вісткою про народження Христа з присутніми в храмі 28 січня. На завершення, 4 лютого, вертеп завітав на «Велику коляду» до Райсвайку, що біля Гааги.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next