АКТУАЛЬНО

«Утреня Пасхи»: у Польщі провели вишкіл церковного співу

Понеділок, 25 вересня 2017, 13:00
У суботу, 23 вересня 2017 року, у греко-католицькій парафії Святого Миколая в Желіхові відбувся вишкіл церковного співу. У програмі цьогорічних занять - вивчення Утрені Пасхи.

«Воскресіння Христове ‒ це найважливіша подія для нас, християн. Тому потрібно готуватися до цього свята не тільки духовно, через реколекції, сповідь, а й через належну підготовку до богослужінь», – сказав у вступному слові о. Павло Поточний, настоятель храму Святого Миколая в Желіхові.

«Ці наші зустрічі є також виповненням і підготовкою до реалізації одного з напрямків Стратегії нашої Церкви «Жива парафія ‒ місце зустрічі з живим Христом»: провід, управління дарами. Ми будемо розвивати наші таланти, дари, якими обдарував нас Господь, а далі тими дарами ділитимемося з нашими парафіяльними спільнотами через служіння в гарному і достойному виконанні співу Пасхальної Утрені у свято Воскресіння», – наголосив о. Павло.

Наступні заняття відбудуться 31 жовтня, 11 листопада та 9 грудня 2017 року.

Заняття з літургійного співу провадить п. Анна Поточна (сольфеджіо, основи музики, церковний спів), випускниця Регентського інституту Перемишльсько-Варшавської архиєпархії в Перемишлі (2009 р.) за спеціальністю дяк-регент та Інституту музики в Ряшівському університеті, відділ педагогічно-артистичний, із титулом магістра мистецтва. Співпрацювала з хором в архикатедральному соборі Святого Івана Хрестителя, парафіяльним хором у парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Ольштині, провадить парафіяльний хор в парафії Святого Миколая в Желіхові (Циганку).

Після занять був час на розмови, ділення досвідом церковного співу.

Це вже другий тематичний вишкіл церковного співу, який проходить у парафії в Желіхові. Перший відбувся у 2014/2015 роках. Тоді вивчали основи Октоїха – 8 воскресних гласів.

www.cyganek.ndg.pl

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next