АКТУАЛЬНО

Утвердження у вірі та відновлення гармонії: Господь Бог – людина – сотворений світ

Понеділок, 13 березня 2017, 17:54
12 березня 2017 року в с. Станків Моршинського деканату відбувся Великопісний духовно-екологічний семінар. На запрошення адміністратора парафії о. Ігоря Гілецького з доповіддю на семінар було запрошено о. Олега Кобеля, референта Бюро з питань екології Стрийської єпархії УГКЦ. Тема доповіді: «Утвердження у вірі та відновлення гармонії: Господь Бог – людина – сотворений світ».

Передувала доповіді спільна молитва до Бога-Творця. Сама ж доповідь стосувалася важливого аспекту християнської віри - християнської відповідальності за створений Богом світ, і грунтувалася на вченні Катехизму УГКЦ "Христос - наша Пасха". Наступним доповідачем був професор Віктор Проскуряков, декан кафедри дизайну архітектурного середовища університету "Львівська політехніка". Його доповідь стосувалася  досвіду впровадження ідеї відповідального ставлення  до довкілля на його кафедрі. І остання, третя доповідь «Давня, бджолино-лікувальна методика «Сам собі лікар» прозвучала від пасічника з Коломиї Віктора Кондрюка.

Він представив власне бачення взаємовідношення людини, створеного світу і Творця, майже не торкаючись теми лікування продуктами бджільництва. Взявши за основу доповіді власну книгу "Методика "Сам собі лікар", її автор висловив кілька спірних думок, які суперечили християнській духовності. На них наприкінці семінару в ході дискусії вказав о. Олег Кобель, який пригадав про те, що Католицька Церква володіє всією повнотою Божого Об'явлення про світ, людину і Господа Бога.

Святе Письмо є тим Об'явленням люблячого Бога, яке, на відміну від багатьох псевдонаукових вчень і синкретичних вірувань, є відвічною Божою Правдою. На завершення семінару відбулося освячення оновленого ювілейного «Хреста тверезості», першого на Галичині  в часи Незалежності України, а також освячення місця під спорудження джерела. Навколо цього місця напередодні відбулося висадження Алеї з медоносних дерев: лип та акацій, а згодом на тому місці постане парафіяльна пасіка. Чин освячення здійснив о. Олег Кобель разом з о. Ігорем Гілецьким.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next