АКТУАЛЬНО

Утворено нову офіційну капеланію для українців греко-католиків на території Прелатури Помпеї

Середа, 20 червня 2012, 15:38
Декретом Архиєпископа Прелата м. Помпеї (Італія) Карла Лібераті від 13 червня 2012 року утворено нову офіційну капеланію для українців греко-католиків на території Прелатури Помпеї.
Декретом Архиєпископа Прелата м. Помпеї (Італія) Карла Лібераті від 13 червня 2012 року утворено нову офіційну капеланію для українців греко-католиків на території Прелатури Помпеї. «Узявши до уваги значну присутність українських іммігрантів Візантійського обряду на території Прелатури Помпеї та душпастирську ситуацію, яка склалася протягом останніх років, і бажаючи посприяти кращому прийняттю названих вірних у Прелатурі Помпеї, не применшуючи водночас партикулярних особливостей кожного народу, оцим засновую капеланію для українців греко-католиків на території Прелатури Помпеї», - зокрема, ідеться в декреті. Резиденція новоствореної структури міститиметься в місті Помпеї (Piazza Bartolo Longo, 1), а головна культова споруда й надалі залишатиметься при місцевому Марійському санктуарії Пресвятої Діви Марії Святої Вервиці (каплиця Св. Йосифа Москаті). Капеланом продовжує бути всеч. о. Андрій Євчук із клиру Бучацької єпархії УГКЦ. Громада УГКЦ в м. Помпеї діє 12 років, а утворенню капеланії передувала праця багатьох священиків. Уперше Божественну Літургію в українському обряді тут відслужив о. Іван Музичка на празник Воскресіння ГНІХ 2000 року. На початках громадою опікувався о. Іван Музичка, пізніше тут недовгий час душпастирювали о.Володимир Лось, о. Василь Рак та о. Іван Дуфанець, а з 2001 по 2009 рік - о. Андрій Жибурський. З 17 січня 2009 року для громади призначено нового постійного капелана о.Андрія Євчука, який наполегливо клопотався для отримання цього статусу, який сприятиме ефективному душпастирству. Остаточних домовленостей було досягнуто минулого місяця під час останнього візиту Пасторального координатора о. Марка Семегена.

Прес-служба УГКЦ в Італії

Довідка Помпе́ї — колишнє римське місто біля сучасного Неаполя в італійському регіоні Кампанія на території комуни Помпеї. Місто загинуло внаслідок виверження вулкану Везувій 24 серпня 79 року, який поховав його під тоннами пилу. Зараз це - музей просто неба. Українські вірні м. Помпеї збираються на спільні Богослужіння при місцевому Марійському санктуарії Пресвятої Діви Марії Святої Вервиці, відомому в усьому католицькому світі (каплиця Св. Йосифа Москаті). Санктуарій заснував блаженний Бартоло Лонґо, адвокат, активний церковний діяч, який 1876 року привіз до Помпеїв з Неаполя чудотворний образ Пресвятої Богородиці Вервиці. Біля санктуарію він започаткував широку суспільну та освітню діяльність, заснувавши відповідні структури, у яких виховалося понад 100 тисяч підлітків. А навколо санктуарію згодом виросло нове місто.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next