АКТУАЛЬНО

«Увесь цикл Різдвяних свят став часом інтенсивного служіння для ув’язнених», - о. Костянтин Пантелей

Понеділок, 24 січня 2011, 17:23
21 січня 2011 року парох храму Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі отець Ігор Онишкевич, волонтери Ольга Максименко, Антоніна Гриців, Марта Бліхар та Анна Кручай відвідали жінок Київського СІЗО з йорданською водою.

21 січня 2011 року парох храму Святого Миколая  Чудотворця на Аскольдовій могилі отець Ігор Онишкевич, волонтери Ольга Максименко, Антоніна Гриців, Марта Бліхар та Анна Кручай відвідали жінок Київського СІЗО з йорданською водою. Разом із привітанням та освяченням приміщень потребуючим жінкам було передано речі індивідуального вжитку. У короткому слові о. Ігор нагадував ув’язненим про силу таїнства Хрещення, яку треба віднаходити знову і знову у святому Покаянні. У той самий час ієрей Костянтин Пантелей відвідав хворих у санчастині установи. Він відзначив те, що «люди, які за різних обставин опинилися в неволі, знаходяться у глибокій духовній потребі. Саме тому під час Йорданських свят відбулося традиційне привітання в’язнів».

22 січня у Прилуцькій виховній колонії капелан о. Роман Пушка здійснив Чин великого освячення води та поблагословив житлові приміщення й кімнати для побачень з близькими вихованців.

«Увесь цикл Різдвяних свят став часом інтенсивного служіння для ув’язнених з вертепними виставами та зі співом колядок у багатьох пенітенціарних установах. Щира вдяка Державній пенітенціарній службі України, яка на час цих свят надала особливе сприяння служінню Церкви для ув’язнених і засуджених. Водохреща – апогей цих святкувань», - сказав на завершення о. Костянтин.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next