АКТУАЛЬНО

Відійшов у вічність о. Олександр Михалусь, СДБ

Вівторок, 19 лютого 2019, 10:32
Із сумом повідомляємо, що 18 лютого 2019 року відійшов у вічність о. Олександр Михалусь, СДБ. Салезіанська родина єднається в молитві за упокій новопреставленого раба Божого ієромонаха Олександра. Нехай Господь прийме душу Свого невтомного слуги у Свої небесні обителі. Вічная пам’ять!

Біографічна довідка

ІЄРОМОНАХ ОЛЕКСАНДР МИХАЛУСЬ, СДБ.

«Слово твоє – світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці». Пс  119 (118), 105

Народився 24 травня 1969 року у м. Львові.

Родився в день, який має велике значення для Салезіанської родини отця Боско – празник Пресвятої Богородиці Помічниці Християн.

Навчався з 1 по 8 клас в ЗОСШ № 53 і з 1984 до 1986 в ЗОСШ № 87.

У 1986 році вступив у Львівське медичне училище.

1987-1989 був призваний на строкову військову службу.

1990 р. завершив навчання у Львівському медичному училищі.

1990-1991 – працював на "швидкій допомозі".

1991 – вступив до Львівської духовної семінарії, яку завершив у 1996 році.

У вересні 1996 р. розпочав кандидатуру (аспірантат) в Салезіанському згромадженні св. Івана Боско в с. Оброшино.

З квітня 1997 до серпня 1997 проходив приновіціат в Салезіянській спільноті св. Домініка Савіо в м. Турин, Італія.

З 8 вересня 1997 до 8 вересня 1998 року проходив новіціат у Салезіанській спільноті м. Пінороло поблизу Турину в Італії.

8 вересня 1998 року, по закінченні новіціату, склав свої перші чернечі обіти в салезіанській базиліці Пресвятої Богородиці Помічниці Християн в Турині, Італія.

1998-2001 роки – навчання в Салезіанському богословському інституті в м. Мессіна в Італії; здобув ступінь бакалавра з богослов’я та кваліфікацію «магістр з сімейного душпастирства» в біоетиці.

2001-2002 роки – проходив практику в Салезіанській спільноті м. Венарія в Італії.

7 липня 2002 року отримав піддияконські свячення у Львові з рук преосвященного владики Андрія Сапеляка, СДБ.

2002-2003 – навчався в Римському папському університеті «Regina Apostolorum» на факультеті біоетики і перебував в салезіянській спільноті  Пія ХІ в Римі.

24 травня 2003 року (у день свого народження) в своєму проханні про допущення його до вічних обітів він писав: «Маючи намір посвятити себе Господу Богу на все життя, прошу допустити мене до Вічних обітів в Салезіанському згромадженні (…) Через ці обіти бажаю віддати моє життя Господеві і з любові до нього також молоді в душпастирськім стилі отця Боско. Представляю це моє прохання в цей день (Пр. Богородиці Помічниці християн), щоб поручити її Пресвятій Діві Марії, до якої отець Боско вчив нас взивати, і Їй поручаю весь мій формаційний шлях».

28 червня 2003 року склав свої вічні обіти у Львові.

2003-2004 роки – продовження навчання і формації в Салезіанській спільноті св. Томи, вивчаючи духовне богослов’я  в Папському салезіанському університеті м. Рим.

2004-2005 роки – продовження навчання в Римському папському університеті «Regina Apostolorum» на факультеті біоетики, який закінчив ліцензіатом з біоетики, у той час він перебував в спільноті Тестàччьо в м. Рим.

11 грудня 2005 року отримав дияконські свячення у Львові з рук Преосвящ. владики Андрія Сапеляка, СДБ.

У 2005 році, після завершення своїх студій в Італії, повернувся до Львова і був направлений на виховно-душпастирське служіння в салезіанський Молодіжний центр св. Івана Боско.

14 травня 2006 отримав священичі свячення у Львові з рук Преосвящ. владики Андрія Сапеляка, СДБ.

2007–2013 навчався у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Лікувальна справа» та здобув кваліфікацію лікаря.

29 січня 2015 року йому було присвоєно звання лікаря-спеціаліста за спеціальністю психіатрія.

2013–2016 працював лікарем-психіатром в Обласній психіатричній лікарні с. Заклад, Миколаївського району.

У 2014 році розпочав своє служіння в салезіанській спільноті Покрови Пр. Богородиці як сотрудник парафії. Поглиблено вивчав Святе Письмо, а також з великою ревністю, посвятою і жертовністю розпочав вести біблійні курси з Нового і Старого Завіту при парафії Покрову Пресвятої Богородиці.

З 2017 року перебував у салезіанській формаційній спільноті у м. Винники, де був вікарієм і радником настоятеля. Разом із спільнотою проводив формаційні зустрічі з юнаками, які розпізнають своє покликання, зокрема давав духовні науки про приклади біблійних покликань. Від самого початку свого перебування у Винниках розпочав вести біблійні курси з Нового і Старого завіту і продовжив біблійні курси при парафії Покрову Пр. Богородиці.

Останні роки о. Олександра позначені великою любов’ю до Слова Божого, яке щоденно читав і поглиблював, прагнучи його пізнавати щораз то глибше, для того навіть почав вивчати єврейську мову, аби читати Святе писання Старого завіту в мові оригіналу. У своєму душпастирському служінні постійно заохочував всіх до читання Біблії, до християнського життя згідно Слова Божого. Любив пригадувати цей вислів: «Віра від слухання, а слухання через слово Христове» (Рим. 10, 14–17).

Нехай Христос, Слово воплочене Бога Отця прийме Тебе у свої милосердні обійми. Вічная Пам’ять!

«Бог не дав нам духа страху, але духа сили, любові і розсудливості». Тимотея 1, 7 – вислів на пам’ятному образочку з ієрейських свячень о. Олександра.

Відійшов у вічність 18 лютого 2019 року.

Додаток:

ПОРЯДОК ЗАУПОКІЙНИХ БОГОСЛУЖІНЬ

світлої пам’яті ієрм. Олександра МИХАЛУСЯ, СДБ

Вівторок, 19 лютого

20.00 – Чин монашого парастасу (Винники, каплиця отців салезіан, вул. Галицька, 13Б)

Середа, 20 лютого

19. 00 – Чин священичого парастасу (церква Покрови Пресвятої Богородиці, вул. Личаківська, 175).

Можливість молитви, покладення квітів та віддання останньої шани усопшому у поминальній каплиці храму.

Четвер, 21 лютого

11.00 – Заупокійна Божественна Літургія (церква Покрови Пресвятої Богородиці, вул. Личаківська, 175).

Останнє цілування

Чин погребіння на міському кладовищі у Винниках

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next