АКТУАЛЬНО

Від гармонії з природою до гармонії з собою – зустріч з авторкою екоказки «Арчі»

Вівторок, 10 травня 2022, 19:41
9 травня з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській духовній семінарії відбулася зустріч вимушено переселених дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, котрі тимчасово знайшли прихисток у семінарійних стінах із сучасною українською письменницею, поеткою та казкотерапевткою Катериною Єгорушкіною.

В рамках зустрічі п. Катерина презентувала присутнім дві авторські казочки «Арчі» та «Історії хоробриків». Перша казочка, видавцем, якої є Бюро УГКЦ з питань екології, покликана формувати в діток почуття відповідальності та турботи про природу. А друга містить низку захоплюючих історій, які допомагають діткам долати особисті страхи та формувати в собі рішучість та сміливість, що особливо актуально в наш час. Письменниця сфокусувала увагу на тому, що відвага і хоробрість формується в дітей завдяки друзям та рідним людям, які є поруч і завжди готові допомогти подолати труднощі.

Далі авторка продекламувала одну з історій і запропонувала присутнім спробувати придумати свою казкову пригоду про хороброго героя, який зробив щось неймовірне. Діти мали змогу візуалізувати свого уявного героя та його подвиг через малюнок, а потім представити плід своєї уяви присутнім та поділитися враженнями, які виникали під час терапевтичного процесу.

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, а одна з учасниць похвалилася, що декілька днів тому вони цілим класом читали казочку «Арчі» і подякувала авторці за такі чудові, натхненні казочки.

Завершився захід спільною світлиною та словами подяки від організаторів, батьків та дітей.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next