АКТУАЛЬНО

Відбулася IV проща інтернатних закладів до Зарваниці

Вівторок, 26 травня 2015, 10:27
У рамках святкування Всесвітнього дня дитини 23 травня у Зарваниці відбулася ІV проща інтернатних закладів, яка проходила під гаслом «Хай, Україно, на твоїй землі панує мир і злагода довічно!». Учасниками прощі були діти з обмеженими можливостями, вадами слуху, діти-сироти.

Паломництво розпочалося Божественною Літургією, під час якої о. Володимир Топоровський виголосив проповідь про значення в житті людини любові, покаяння та Євхаристії. Після Літургії вихованки колегіуму для дівчат «Знамення» пригощали всіх булочками і теплим чаєм.

Опісля відбувся дитячий духовний концерт, який організували учні Тернопільського обласного навчального реабілітаційного центру. Вони представили театралізовану постановкою на пісню «Нам потрібне мирне небо», закінчивши її флешмобом, в якому взяли участь усі учасники прощі.

«Вихованці шкіл-інтернатів Тернопільської області підготували чудові номери, яскраво проявивши усі свої таланти, - розповідає Анна Зварич. – Діти співали, танцювали, демонстрували театральні постановки, акробатичні номери, декламували вірші. Діти з вадами слуху здивували усіх присутніх виконанням пісень мовою жестів. Провідною тематикою виступів була, звичайно ж, патріотична. Також концертні номери мали потужний духовний струмінь, адже учасники щиро просили у Пресвятої Богородиці миру для України».

Завершили духовний концерт господарі Зарваниці – вихованки колегіуму для дівчат «Знамення». Вони представили увазі глядачів сценку, присвячену військовослужбовцям та їхнім матерям, і затанцювали банс «Україна єдина».

Під час концерту до прочан завітав Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, який виголосив своє вітальне слово і уділив учасникам прощі своє батьківське благословення. Владика дав настанови учням, закликав їх сумлінно навчатися, не зупинятися на досягнутому, працювати над собою. Він наголосив на важливості і відповідальності професії вихователя, головним завданням якого є не просто дати знання, а любити кожну дитину, плекати її душу. Колегіантки привітали єпископа Теодора, заспівали йому в подарунок пісню «Білі лілеї» і подарували солодку вервичку та квіти.

Після духовного концерту зі словами привітання до всіх учасників звернувся директор ДОН Тернопільської ОДА п. Любомир Крупа. Начальник відділу спеціальної освіти ДОН п. Наталя Моравська зауважила, що завдяки таким талановитим дітям Україна, без сумніву, матиме світле майбутнє.

На завершення прощі діти, вчителі і директори інтернатів урочистим походом вирушили до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері, несучи їй в дарунок квіти, лампадки, намірення і свої молитви.

Прес-служба архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next