АКТУАЛЬНО

Відбулася онлайн-зустріч керівників католицьких навчальних закладів із Блаженнішим Святославом

Четвер, 27 серпня 2020, 22:42
26 серпня 2020 року Божого відбулася онлайн-зустріч керівників католицьких навчальних закладів із Патріархом УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Блаженніший Святослав привітав усіх з початком нового навчального року та подякував за можливість бути з усіма, хоч і віртуально.  Глава Церкви висловив думку про важливість спілкуватися та обмінюватися думками, щоби бути сильнішими і знаходити відповіді на непрості питання в умовах пандемії COVID-19 і поділився досвідом обговорення сучасної ситуації на найвищому рівні. 19 серпня, у свято Преображення, відбулася особиста зустріч Баженнішого Святослава з Прем’єр-міністром України п. Денисом Шмигалем. У розмові з очільником УГКЦ Прем’єр-міністр зазначив, що йому відомий позитивний досвід навчального процесу в приватних католицьких школах Івано-Франківська, тому від католицьких шкіл і дитсадків очікує доброго прикладу для державних навчальних закладів. Пан Шмигаль підтримав пропозицію Блаженнішого Святослава, щоб темою першого уроку нового навчального року зробити здоровий спосіб життя в умовах пандемії.

20 серпня у складі ВРЦіРО Глава нашої Церкви взяв участь у зустрічі з Прем’єр-міністром та першими особами МОЗ, МОН і Міністерства культури. На зустрічі обговорювалося  питання початку нового навчального року в умовах загострення і поширення COVID-19. Учасники пропонували шукати можливості організувати навчання у звичних умовах шкільного життя.

Тому Глава УГКЦ зі свого бокуподав пропозиції, які випливають із традиції нашої Церкви: «Ми можемо проблему перетворити на нагоду, а виклик – на можливість. Найімовірніше, єдиною перешкодою для поширення цього вірусу є плекання певного виду культури – культури здорового способу життя».

Пропозиції (від Церков України) щодо організації навчального процесу:

1. Необхідність температурного скринінгу (особливо перед виходом з дому).

2. Уникання надмірного скупчення в одному місці великої кількості дітей.

3. Диверсифікація входу/виходу в приміщення (наскільки дозволяє будівля).

4. Скорочення тривалості уроку.

5. Провітрювання навчальних приміщень.

6. Уроки на свіжому повітрі (коли дозволяє погода).

7. Перерви в різний час для різних класів з метою зменшення скупчення дітей.

8. Один учень за партою.

9. Забезпечення дезінфекторами, можливість для частого миття рук.

10. Носіння масок, або ж, якщо є змога, прозорі щитки для вчителів.

11. Виховання відповідальності (надмірне покладання на Божу волю є гріхом).

12. Такі уроки виховують свідомість і відповідальність не тільки дітей, а й батьків.

13. Вакцинація. Початок навчального року збігається із сезонним загостренням ГРЗ та ГРВІ. Важливо пояснювати про значення об’єктивних речей, які зберігають здоров’я.

14. Поширювати культуру здоров’я та виховання нового способу життя в сучасних обставинах, навчитися правильно та ефективно поводитися.

15. Дбати про всіх членів нашої спільноти, які довірені Господом Богом нашій відповідальності, – дотримуватися правил, виховувати та бути відповідальним.

«На рівні УГКЦ, – зауважив Блаженніший Святослав, – з боку Комісії освіти і виховання та Комісії охорони здоров’я бажаємо допомогти католицьким закладам освіти якнайкраще і якнайбезпечніше почати навчальний рік.

Як Глава Церкви, готовий послужити усім чим тільки можу! Бути вашим голосом перед першими особами нашої держави, а з іншого боку дуже хочу, щоб ми показали приклад будівництва нової культури здоров’я в нових обставинах. Приклад католицької освіти має бути таким, де ця культура плекається по-особливому, де свідомість здорового способу життя є присутньою, і в такий спосіб, бути патріотами, любити Господа Бога, свою Батьківщину, католицьку школу, спільноту, свого ближнього”.

Комісія УГКЦ освіти та виховання

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next