АКТУАЛЬНО

Відбулася перша сесія Собору Івано-Франківської архиєпархії «Жива парафії – місце зустрічі з живим Христом»

Понеділок, 07 квітня 2014, 08:10
Відкриття і робочі зустрічі Собору проходили в ЗОШ № 1 м. Галича і налічували більше як 180 учасників. Дирекція школи та представники місцевої влади зустріли Митрополита Володимира. «Дякуємо Господу Богу і вам за щире прийняття делегатів і сприяння у проведенні першої сесії Собору. Наша спільна праця дасть добрі рішення і пропозиції у розвитку Церкви і її служіння…» - зазначив Митрополит. Відтак розпочалася реєстрація учасників і проведення сесії згідно з регламентом.

На початку Митрополит благословив доповідачів, зачитавши молитву, та ознайомився з виставкою вишиваних ікон і пасхальних композицій, яку підготували до сесії Собору школярі Галицької ЗОШ № 1. А далі митр. прот. Олег Каськів, секретар Собору, оголосив регламентний порядок проведення сесії та представив доповідачів.

Серед доповідачів були:

І доповідь – с. Юліана Дзюбата (голова Катехитичної комісії Івано-Франківської архиєпархії). Тема доповіді: «Катехитичне служіння як необхідна умова «живої» парафії».

ІІ доповідь – о. Йосафат Фітель (ігумен монастиря Царя Христа, парох парафії Царя Христа м. Івано-Франківська). Тема доповіді: «Парафія – місце ділення дарами Святого Духа».

Відеоспівдоповідь – Приклади ділення парафіяльними дарами:  о. Йосафат Фітель.

ІІІ доповідь – о. Йосафат Мощич (синкел у справах мирянських рухів та організацій Івано-Франківської архиєпархії). Тема доповіді: «Міcійність парафії».

IV доповідь – митр. прот. Володимир Чорній (директор архиєпархіального Карітасу). Тема доповіді:«Служіння ближньому – вираження внутрішньої природи Церкви за посередництвом Карітасу».

V доповідь -  д-р Володимир Шеремета (голова Екологічного бюро УГКЦ). Тема доповіді: «Служіння для збереження створіння в контексті Стратегії УГКЦ «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом».

VІ доповідь – о. Віталій Демянець (голова Молодіжної комісії Івано-Франківської архиєпархії). Тема доповіді: «Участь молоді в парафіяльному житті УГКЦ у світлі пастирського листа «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Після представлення основних тем доповідей відбулася робота в групах, кожну з яких відвідав Митрополит з практичними побажаннями і настановами.

Закінчилася перша сесія Архиєпархіального собору 2014 «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» завершальною молитвою Митрополита, врученням подячних грамот за сприяння в проведенні Собору: Петру Стрембіцькому – голові Галицької районної ради, Оресту Трачику – Міському голові Галича, та Марії Савчук – директору школи.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Ієрей Юрій Трухан, прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next