АКТУАЛЬНО

Відбулася традиційна проща Паризької катедри до Люрду

Понеділок, 09 вересня 2019, 09:54
З 29 серпня по 2 вересня 2019 року парафіяни катедрального собору Святого Володимира Великого м. Парижа взяли участь в прощі до Люрду, яку очолив настоятель катедри, протоієрей Михайло Романюк.

Прочани мали нагоду пройти разом, молячись, стежками Хресної дороги, брати участь у подячній Святій Літургії, яка відбулася в гроті, де було об’явлення Пречистої Діви Марії.

Похід зі свічками, купіль у цілющій люрдській воді, Таїнство Сповіді, Свята Літургія –  Євхаристія в українській греко-католицькій церкві, молитва за мир в Україні, за Синод Єпископів УГКЦ у Римі – це ті духовні аспекти, що єднали прочан в одну велику родину, давали можливість відчути, які вони є важливі для всієї Христової Церкви.

Єдність, молитва та любов – це саме ті євангельські засади, які Пресвята Богородиця крізь віки несе у своєму серці як Матір Христової Церкви і запрошує своїх дітей практикувати їх кожного дня.

Подібного роду прощі дають учасникам прожити той час з великою духовною користю для своєї душі. Проща – це час молитви, застанови над духовним життям, стосунками з найріднішими, переосмислення цінностей, якими живеш. Особливість прощ до Люрду, які організовує Паризька катедра, полягає саме в тому, що тут кожен, співдіючи з програмою, яку укладає настоятель, може побути в присутності Богородиці і віддати всі свої проблеми в її материнські руки.

Інформацію та фото надав о. Михайло Романюк

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next