АКТУАЛЬНО

Відбулася восьма зустріч молодіжної апологетичної групи «Голоси Слова»

П'ятниця, 06 травня 2022, 14:56
З 30 квітня по 1 травня відбулася чергова зустріч Молодіжної християнської групи «Голоси Слова», що діє під опікою Згромадження Воплоченого Слова.

Цього разу, зважаючи на воєнний стан, формат заходу був комбінованим: учасники мали змогу як долучитися онлайн безпосередньо з дому, так і зібратися групкою в Івано-Франківську на парафії Різдва Христового.

Розклад зустрічі традиційно включав щоденні науки, Божественну Літургію, спільну молитву на вервиці, ігри та просто дружнє спілкування, а ввечері всіх об’єднала весела програма з піснями.

Протягом зустрічі молодь могла слухати цікавих доповідачів, серед яких отець Віталій Воєца, військово-медичний капелан КА УГКЦ.

Цей священник вміє дивувати не тільки своїм зростом (майже 2 метри), але ще більше простотою та щирістю серця. Особливо секретною зброю отця є прекрасне почуття гумору в поєднанні з довірою в Боже Провидіння. Капелан з особистого досвіду розповів, як Бог вміє дивувати: може подбати не тільки про яблука для поранених, але знайти машину швидкої допомоги для військових всього за один день.

У другій конференції о. Лука Шаламай Новіціат Згромадження Воплоченого Слова розповів про важливість досліджувати різні біблійні жанри та традиції, історичний контекст єврейського народу, для того щоб могти відшукати автентичний сенс Слова Божого та його актуальність в сучасності.

Третя наука «Пізнайте правду і правда визволить вас!» від с. Марії Воплочення, СГДММ стала «хорошим фундаментом» для молоді у питаннях:

– чому люди допускають логічної помилки в пошуках правди щодо речей?

– які кроки варто робити щоб не помилитися в пізнанні речей?

У неділю молодь мала можливість здобути базові навики першої домедичної допомоги від вправних інструкторів Валі та Христі, волонтерів Малтійської служби допомоги.

На закінчення молодь збагатилася добрими порадами від Марії Тракало «Як у вихорі сьогодення не зруйнувати психологічний особистий баланс, знаходити нові ресурси, щоб розуміти себе та ближніх і спільними зусиллями наближатися до перемоги».

Пресслужба Згромадження Воплоченого Слова
за матеріалами фейсбук-сторінки «Голоси Слова»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next