АКТУАЛЬНО

Для родин священників Паризької єпархії провели реколекції

Понеділок, 04 листопада 2019, 11:42
З 28 по 30 жовтня у Шевтонському монастирі, що в Бельгії, тривали реколекції для родин священників, які душпастирюють на теренах Паризької єпархїї.

Цьогорічними реколектантами були о. Михайло та п. Леся Микитчини із Стрийської єпархії, які радо відгукнулися на запрошення організатора – Комісії у справах мирян Паризької єпархії.

Радісні, відкриті та сповнені миру вони розповідали про своє життя – нелегке, з різноманітними викликами та переживання, але водночас сповнене великих Божих ласк і благодаті.

Будь-яка їхня історія була наповнена усвідомленням  Божої присутності в житті та необхідності відповідати на цю присутність. З гумором, а водночас з юнацьким захопленням реколектанти розповідали про свої стосунки: про листи, розставання, переживання і любов, яка здатна освітлювати та зігрівати у найхолодніші часи. Вони не мають секретів виховання, не пропонують теорій, які мали б привести до родинного успіху та благополуччя, але дивляться одне на одного з великою любов’ю та пошаною, і всі розуміють, що це є основа їхнього щасливого сімейного життя. А таке життя не може не приносити плодів – обидва сини пішли батьківськими шляхом – обрали шлях священства.

І хоча між реаліями та викликами Паризької та Стрийської єпархій є чимало відмінностей, головні питання для родин священників залишаються одні і ті ж – як бути водночас і добрим батьком, і чоловіком, і священником? Яке покликання дружини священника? Як свідчити своїм подружнім життя віру у Христа та Його Євангеліє? Як передати своїм дітям віру у живого Христа?

Багатолітній досвід сімейного та священничого життя і служіння, яким ділилися гості, став доброю нагодою для учасників реколекцій побачити своє служіння у новому світлі та, можливо, знайти відповіді на давно хвилюючі запитання, а усім дітям (а їх було сімнадцятеро) разом весело провести час та скріпити свою дитячу дружбу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next