АКТУАЛЬНО

Відбулося ХVІІІ засідання робочої групи підкомітету Верховної Ради з пенітенціарних питань

П'ятниця, 09 лютого 2018, 13:16
8 лютого 2018 року відбулося ХVІІІ засідання робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Міністерства юстиції України щодо реформування пенітенціарної системи. У засіданні взяв участь голова Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України протоієрей Костянтин Пантелей.

Робоча група розглянула Законопроекти "Про Дисциплінарний статут пенітенціарної системи", "Про правовий статус засуджених, які відбували покарання на тимчасово окупованій території або території населених пунктів, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, на території населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, а також на території держави-агресора".

Відтак присутні узгодили календарний план засідань робочої групи на 2018 рік, до якого включені щоквартальні виїзні сесії в різних пенітенціарних установах. На завершення, президент ГО "Союз "Золотий Вік України" Яна Баранова анонсувала Третій мистецький фестиваль "Арт Примирення", який звертає увагу суспільства на проблему засуджених на довічне ув'язнення при нагоді експозиції їх творів образотворчого мистецтва. Презентація фестивалю відбуватиметься 15 лютого 2018 р. у Колонній залі КМДА.

Незабаром у Києві відбудеться Європейська конференція Міжнародної асоціації в'язничних капеланів (IPCA-Europe), у плані якої також засідання у стінах Верховної Ради України та спілкування з профільним підкомітетом.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next