АКТУАЛЬНО

«Віддавайте кожний день під заступництво святого Миколая», - владика Йосафат (Мощич) до в’язнів

Вівторок, 20 грудня 2016, 12:38
З нагоди відзначення дня Святого Миколая в пенітенціарних установах відбуваються духовно-молитовні зустрічі з ув'язненими за участю душпастирів, капеланів, волонтерів, адже святий Миколай, опікун людей у різних обставинах їх життя, вважається також покровителем ув'язнених.

Установа виконання покарань №12 м. Івано-Франківська перебуває під особливою опікою святого Миколая. Саме тут розташовано одразу дві молитовні каплиці, освячені на його честь. З цієї нагоди у понеділок, 19 грудня 2016 р. УВП №12 відвідав єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Йосафат (Мощич). Владика Йосафат очолив Молебень до святого Миколая біля молитовної каплиці на території установи та привітав пенітенціаріїв зі святом. Опісля владика Йосафат відслужив Архиєрейську Службу Божу в присутності в’язнів у каплиці Святого Миколая, що розташована в приміщенні УВП. З преосвященним владикою співслужили також о. Віталій Дем’янець, парох храму Зіслання Святого Духа м. Івано-Франківська, в’язничні душпастирі о. Арсен Панчак, референт пенітенціарного служіння Івано-Франківської архиєпархії, та о. Василь Сливоцький, а також диякон Юрій Сидір. Супроводжували молитву своїм співом студенти Івано-Франківської духовної семінарії.

«Чи ми віримо в Ісуса Христа, чи віримо в Царство Боже – це виклик і покликання для кожного з нас», - сказав владика Йосафат до в’язнів. «Господь дивиться на потенціал кожного з нас як учасника Царства Божого». Преосвященний владика також навів приклади багатьох святих, які були великими грішниками, але навернувшись, цілковито перемінили своє життя і дуже багато зробили добра для Церкви Христової. Також владика закликав кожного стати образом і подобою Бога та віддавати кожний день свого життя під заступництво святого Миколая, щоб він змінив наше серце.


На Службі Божій разом з ув'язненими також молилися сестри мирянського чину Святого Василія Великого з монастиря Царя Христа м. Івано-Франківська. З благословення пароха та ігумена о.Йосафата Хаймика, ЧСВВ, сестри підготували солодощі та фрукти для засуджених, придбані на пожертви вірян парафії Царя Христа. За сприяння БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» та Мальтійської служби допомоги для осіб, що перебувають під вартою було передано більше 200 одиниць різноманітних засобів гігієни. Подарунки для в’язнів підготували також представники громадсько-християнського руху «Клич». Після спільної молитви волонтери відвідали ув'язнених з подарунками від святого Миколая.

Інформаційний центр Молодіжної комісії
Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next