АКТУАЛЬНО

Віднайдені генеологічні таблиці родини Шептицьких

Вівторок, 25 червня 2019, 09:44
Для Музею родини Шептицьких, який планується відкрити у Львові на базі парафії Блаженного священномученика Климентія Шептицького, завдяки старанням о. Севастьяна Дмитруха вдалося знайти у фондах Національної бібліотеки імені Вернадського безцінні експонати: генеологічні таблиці родини Шептицьких, які зібрав і впорядкував батько – Ян Кантій Шептицький. Вважалося, що їх у 1939 році знищили більшовики.

Зокрема, документи простежують лінію роду Шептицьких до 1284 року – часів Галицько-Волинського Королівства. Підтверджують також спорідненість Шептицьких із королівськими домами Італії, Іспанії, Португалії та королем Речі Посполитої Яном ІІІ Собеським.

Також знайшлася грамота про надання у 1871 році імператором Францом Йосифом І графського титулу Шептицьким і надання родинного герба. «Незабаром презентуватимемо матеріали всім охочим зі своїми коментарями», – каже львівський науковець, дослідник біографії блаженного Климентія Шептицького д-р Іван Матковський.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://dyvensvit.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next