АКТУАЛЬНО

Відповідь католицьких ієрархів та ієрархів УГКЦ, зокрема на події в Україні, має пророчу складову

Середа, 18 грудня 2013, 13:30
У рамках Суспільних днів УГКЦ, ініційованих Комісією УГКЦ «Справедливість і мир», 17 грудня 2013 року у Львові було проведено низку зустрічей і медійних заходів. З цієї нагоди в місті перебуває о. Луіс Окулік, секретар Ради Конференції Єпископів Європи, фахівець із канонічного права та соціальної доктрини Церкви.

Провівши цікаве обговорення в Патріаршій курії УГКЦ, що на площі Юра у Львові, аргентинський священик у подальшому інтерв᾽ю для Медіаресурсу УГКЦ, зокрема, зазначив: «Події останніх днів в Україні і відповідь на них католицьких ієрархів та ієрархів УГКЦ має пророчу складову, яка здатна принести рясні плоди. Тут маю на увазі супроводити і надихати своїх вірних у конкретних ситуаціях життя, уприсутнювати живу віру і Бога, що є одним із елементів місії Церкви у світі і в певному суспільстві. У цьому Україна є сьогодні виразним знаком для всіх».

Після цього було здійснено запис програми на радіо «Воскресіння», де під час тривалої розмови на різноманітні теми суспільного та церковного життя, питань, пов᾽язаних із діяльністю Ради Конференції Єпископів Європи та ролі й участі в ній української сторони, місця УГКЦ в процесі екуменічного діалогу, було багато сказано про співвітчизника о. Луіса Окуліка – Святішого Отця Фанциска.

Наступним заходом була відкрита лекція аргентинського священика в Українському католицькому університеті Львова на тему «Соціальна доктрина Церкви як засіб нової євангелізації» у присутності ректора о. Богдана Праха, координатора зустрічі та декана філософсько-богословського факультету УКУ д-на Романа Завійського, представників різних інституцій та представництв Університету, а також студентів. Зустріч продовжилася тривалою дискусією на тему сучасної суспільно-політичної ситуації в Україні, його бачення, обговорення та пошуку християнської відповіді на наявні виклики, пов᾽язані з цим. «Існують два ключові елементи, які повинні передувати практичним крокам стосовно суспільно-політичного процесу – це особиста формація і подальше «розрізнення» речей, фактів, подій у світлі християнських цінностей» – зазначив, зокрема, фахівець з Аргентини.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next