АКТУАЛЬНО

Відповідальність християнина у сучасному суспільстві

Вівторок, 30 вересня 2014, 12:34
29 вересня в сесійній залі Львівської обласної ради відбулась академічна конференція «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві» у рамках 7 Екуменічного соціального тижня . Вона розпочалась екуменічною молитвою за мир в Україні.

Учасники академічної конференції закликали до єдності задля відповідальності за майбутнє України, а також висловили сподівання на створення в майбутньому єдиної Помісної церкви. Під час академічної конференції також говорили про ситуацію на окупованих територіях і про порушення прав людини в Україні.

Радник Президента України,  керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук, виступила з доповіддю «Актуальні аспекти забезпечення принципу верховенства права та екуменізму на сучасному етапі розвитку України». Вона зазначила, що в основу правових процесів в Україні повинні бути закладені християнські цінності. «Нам пора дуже уважно слухати Церкву, прислухатись до ідей, які вона сповідує. Християнські цінності мають лягти в основу верховенства права та розвитку правої та суспільних систем в Україні». – стверджує радник Президента.

Професор богослов’я Оксфордського університету Грехем Ворд доповідав на тему «Царство Боже: інша сторона сектантства». На досвіді Великобританії  звернув увагу на небезпеку мультикультуралізму. «Світська державна структура  Великобританії є дуже вразливою.  Вона значно спрощує структури різноманітних національних культур та релігійних віросповідань, », – зазначив професор.

Голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров  проаналізував стан дотримання прав людини в Україні. «Затримання людей і застосування насильства стали буденним явищем у зоні АТО. Це призвело до зростання ненависті серед населення і навіть озвіріння військових з обох боків протистояння. Це несе великі небезпеки у майбутньому» - відзначив правозахисник. 

Завершив конференцію доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Донецького національного університету Ігор Тодоров.  Він виступив з доповіддю «Соціально-політичний вимір ціннісних орієнтацій сучасного Донбасу». У ній професор окреслив суспільні настрої Донбасу та причини, які їх формували. «Донецьк був втрачений тоді коли мовчазна більшість сподівалась, що все вирішиться само по собі. Але я залишаюсь оптимістом і сподіваюсь, що молодь змінить ситуацію на краще». –  підсумував доповідач.

Організатори 7-го Екуменічного Соціального Тижня

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next