АКТУАЛЬНО

«Він лежить тут серед нас в домовині, тому що не був байдужий…» − владика Венедикт про Героя Євромайдану Богдана Ільківа

Вівторок, 25 лютого 2014, 12:12
Усі, хто знав світлої пам’яті Богдана, можуть сказати, що він був таким, як всі, але розвивав у собі ті героїчні властивості, ішов за правдою, за справедливістю і, напевно, це дуже важливо для кожного з нас. Героями не народжуються, але ними стають!

Про це сказав у своєму слові владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час поховальної церемонії на Личаківському кладовищі у Львові невинно убитого Героя Євромайдану Богдана Ільківа.

Далі, відповідаючи на запитання, що кожному з нас потрібно, щоб ми розвивали в собі цю героїчність, владика Венедикт говорить, що «це найперше не бути байдужим, завжди мати відкритими свої очі, і Бог покаже нам, де він хоче нас бачити».

Насамкінець ієрарх закликав кожного з нас не бути байдужими за долю нашої Батьківщини: «Вшановуючи нашого героя, віддаючи тіло його землі, пробуймо і ми ставати інакшими. Забажаймо бути відважними, небайдужими. Хай цей герой, славний християнин, взірець для наслідування, вчить нас бути подібними до нього йти дорогою християнина, громадянина до Царства Небесного», − підсумував сказане владика Венедикт.

Віддати активістові останню шану, котрий помер 22 лютого від поранень, отриманих на Майдані, прийшли тисячі львів’ян. 

Прощання розпочалось об 11.00 у смт Щирець, що на Пустомитівщині, де мешкав Богдан. Після того тіло привезли до пам’ятника Степану Бандері у Львові. Процесія пройшла вулицями Львова на Личаківський цвинтар.

Тут, на Личаківському цвинтарі, 52-річного Богдана Ільківа поховали на полі почесних поховань поруч з іншим Героєм Євромайдану - Юрієм Вербицьким.

Варто відзначити, що напередодні владика Венедикт узяв участь у поминальних Богослужіннях біля тіл ще трьох полеглих Героїв Євромайдану з Львівщини: Богдана Сольчанина в гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Львові, Романа Варениці у с. Старий Яр та Віталія Коцюби у с. Вороблячин, що на Яворівщині.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії
www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next