АКТУАЛЬНО

«Віра, сповнена діяльною любов’ю, дає нам спасіння і через нас притягує інших до Бога», - владика Богдан (Дзюрах) на Соборі УГКЦ в Польщі

Четвер, 02 жовтня 2014, 12:49
«Вдячний вам за вірність рідній Церкві та матірній землі… за ваші неустанні молитви за Україну та щедрі пожертви на різні потреби, за допомогу родинам загиблих на Майдані і в АТО, за сприяння в лікуванні поранених. Дякую за свідчення правди про події в Україні, яке дозволяє залучити до підтримки нашої спільної справи широкі верстви польського політикуму і суспільства», - про це сказав Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ,Секретар Синоду єпископів УГКЦ, 2 жовтня 2014 року на відкритті Собору УГКЦ в Польщі.

На початку свого слова єпископ передав вітання та побажання успішної праці Собору від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Крім цього, владика Богдан, як  заступник Голови робочої групи з реалізації Програми розвитку УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», поділився кількома думками з приводу цієї Програми.

Він зазначив, що в Програмі розвитку, над якою триває праця вже п’ятий рік, йдеться не про планування, а радше  намагання «пізнавати Божу волю, Божі плани щодо нашої Церкви тепер і в цьому місці та шукати способів, щоб найкраще втілити ці Господні плани в нашому церковному і суспільному бутті». Тому, за його словами,  Синод Єпископів УГКЦ і від його імені вищезгадана робоча група не дають детальних рекомендацій щодо кожного регіону, де існують громади УГКЦ.  «Ми радше вказуємо основний напрямок, в якому рухається Церква, доручаючи місцевим церковним спільнотам попрацювати над конкретизацією завдань, що стоять перед нашою Церквою в певній країні, та пошуком найкращих способів здійснення цих завдань», - підкреслив він.

Промовець також пояснив і значення проведення даного Собору, який є  «дорадчим тілом для церковного проводу».

«Щоб послужити іншим, мусимо самі духовно обновитися, скріпитися. У цьому має нам допомогти програма «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Хочемо просити нашого Господа словами апостолів: «Господи, додай нам віри!», зроби її автентичною, міцною, щирою, а передовсім – діяльною любов’ю, бо лише така віра дає нам спасіння і через нас притягає інших до Тебе», - сказав владика Богдан.

Додамо, що 2-4 жовтня 2014 року в Перемишлі триватиме Собор УГКЦ Польщі на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом. Собор у Перемишлі є підготовкою до Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», що відбудеться у вересні 2015 року в Івано-Франківську.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next