АКТУАЛЬНО

Вірні парафії із Ню Арка допомогли святому Миколаю відвідати літніх людей та дітей на Броварщині

Вівторок, 20 грудня 2016, 13:21
17 грудня діти парафії Трьох Святителів у м. Бровари завітали до хоспісу для літніх людей у с. Перемога Броварського району з привітаннями до дня Святого Миколая.

Свято розпочалося виставою, що її підготували маленькі парафіяни учні катехитичної школи, яку очолює с. Євфросинія.

Піснями, віршами, дитячими сценками потішали стареньких. Не обійшлося і без дарунків до свята.

Слід відзначити, що привітали обитателів старечого будинку парафіяни парафії Святого Івана Хрестителя із Ню Арка. Ксеня Гапій організувала і передала для цих людей грошові пожертви.

Дивлячись на дітей, кожний згадував своє минуле:

"Ну що, діду, поїдеш до Києва? – запитали мене капелани. – А чого ж не поїхати, поїду, головне, щоб не чути більше пострілів…." – згадує  Белоконь

Віктор Олексійович із Пісків Ясинуватського району Донецької області. У свої 77 років внаслідок бойових дій майже повністю втратив слух, прожив майже рік у підвалі будинку та пережив найстрашніші обстріли. Саме там знайшли його українські солдати і доправили в лікарню. А вже з лікарні старенького капелани привезли в хоспіс для людей літнього віку.

Алчевський хоспіс для людей літнього віку "Допомога" створений опікуватися літніми людьми, в яких немає ні дому, ні родичів. Розпочав він свою діяльність у 2004 році й одночасно міг утримувати до ста чоловік. За кошти місцевого бізнесу, громади та міжнародних фондів розпочалося будівництво будинку на 50 чоловік - осіб літнього віку та інвалідів. Однак розпочате в Алчевську будівництво так і не завершилося. З початком бойових дій на Сході України восени 2014 літніх людей та інвалідів було евакуйовано силами волонтерів та розміщено в орендованому будинку в селі Перемога. На сьогодні тут проживає 32 особа, 5 з них - діти, 23 - старенькі, лежачі та інваліди. Умови проживання в хоспісі не є зручними для стареньких. Усі чоловіки та дідусі живуть в одній кімнаті. Сплять на двоярусних ліжках. Вік та певні обмежені можливості є значним випробування для людей навіть тоді, коли вони просто хочуть відпочити. Також існує потреба в продуктах харчування, медикаментах та засобах гігієни для стареньких.

Парафія Трьох Святителів у м. Бровари надає посильну допомогу літнім людям у вигляді мийних засобів, продуктів харчування, засобів гігієни, памперсів для лежачих. Ці люди потребують нашої підтримки, адже на схилі літ так хочеться жити без війни.

Крім того, 20 грудня 2016 року, настоятель парафії Трьох Святителів о. Олег Панчиняк вручив двадцятьом дітям із соціально незахищених категорій допомогу, що її надали вірні парафії Святого Івана Хрестителя із Ню Арка.

«Я сердечно дякую всім вірним парафії Святого Івана Хрестителя із Ню Арка, які стали Святим Миколаєм як для літніх людей, так і для діточок. Дякую за служіння п. Ксенії Гапій та владиці Богдану (Дзюраху), які уможливили таку акцію на Броварщині. Бог нехай у свій спосіб винагородить кожного із вас», - сказав о. Олег Панчиняк.

Прес-служба парафії Трьох Святителів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next