АКТУАЛЬНО

Вірні Торрев’єхи, Мурсії, Аліканте, Валенсії та Оріуелі молилися із Главою УГКЦ

Четвер, 09 липня 2015, 23:24
Увечері 8 липня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Божественну Літургію для української громади в місті Торрев’єха. Співслужили з Главою УГКЦ владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українських греко-католиків в Італії та Іспанії, о. Василь Бойко, координатор українських душпастирів в Іспанії, о. Василь Халак, місцевий капелан для українців, о. Віктор Пархоменко, капелан українців у м. Мурсія, та о. Роман Гамрацей з м. Малаґа.

Співслужив також о. Кшистоф, римо-католицький місцевий вікарій і представник дієцезії. Незважаючи на робочий день, у Літургії взяло участь велике число вірних із Торрев’єхи, Мурсії, Аліканте, Валенсії, Оріуелі та інших громад.

Звертаючись до вірних у проповіді, Блаженніший Святослав наголосив на потребі єдності українського народу і відзначив, що «Україна потребує допомоги людей, котрі перебувають на чужині, так само як ці люди не можуть жити без зв’язку зі своєю рідною землею». Глава Церкви, пояснюючи притчі про Небесне Царство, каже, що «Царство вже є посеред нас, коли маємо віру в Бога. Тож наше завдання цю віру зберегти, навіть у найважчих обставинах життя. Якщо втрачаємо віру, то втрачаємо все: наше минуле і нашу майбутність. Ставмо Бога на перше місце, а все інше нам докладеться», – завершив свою проповідь Глава Церкви.

По завершенні Божественної Літургії Блаженніший Святослав освятив воду та окропив нею усіх вірних.

Відтак зі словом подяки до Предстоятеля Церкви звернулися миряни та подарували йому на згадку про візит ікону Божої Матері Неустанної Помочі, а також привітали владику Діонісія з днем народження. Опісля всі разом під проводом Блаженнішого молилися "Боже великий, єдиний".

Після молитви владики та гості скуштували українські страви, приготовані місцевою громадою.

Увечері 9 липня Блаженніший Святослав їде до Мадрида, де завтра починаються офіційні зустрічі. 

Повідомив о. Василь Халак

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next