АКТУАЛЬНО

Вірні УГКЦ з Голдашівки (Вінничина) здійснили екуменічне паломництво

Четвер, 06 серпня 2015, 18:20
3 серпня 2015 року парафіяни храму Зарваницької ікони Матері Божої УГКЦ с. Голдашівка (Вінничина) здійснили паломництво до навколишніх святинь різних конфесій.

«У серцях парафіян маленького села здійснилася мрія Христа про єдність Церкви. Одноденна проща допомогла заглибитися в містерію Церкви та пізнати її єдність», – розповідає протоієрей Михайло Будник, адміністратор парафії УГКЦ в Голдашівці.

Паломництво розпочали з Божественної Літургії в рідному храмі Зарваницької ікони Божої Матері УГКЦ. Опісля вірні вирушили до Спасо-Преображенської церкви УПЦ КП (м. Бершадь), де в ХVIII ст. на цих теренах діяв монастир УГКЦ отців василіан; Бернардинського монастиря Святого Йосифа та храму РКЦ (с. Чечельник), де помолилися перед чудотворним образом Божої Матері за Україну; жіночий монастир УПЦ (МП), де при запалених свічках прочани молились за мир в Україні.

На завершення паломництва вірні УГКЦ помолилися біля могили о. Якима Фещака, ЧСВВ, який, виконуючи обов’язки капелана січових стрільців УГА, захворів і помер у 1918 році та був похований у селі Чечельник.

«Проща торкнулася чутливих струн наших сердець. Ми змогли пробачити, зрозуміти та полюбити. Перегородки між Церквами до неба не доходять. Дякуємо Богу за дар Вселенської Церкви і молимося за сповнення ще не здійсненого бажання Ісуса Христа: щоб усі були одно», – підсумовує значення прощі о. Михайло Будник.

 

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next