АКТУАЛЬНО

Військові капелани УГКЦ підтримують військовиків у гарячих точках

Вівторок, 25 березня 2014, 17:36
25 березня в приміщенні Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України відбулася робоча зустріч військових капеланів із полковником Петром Костюком, радником міністра оборони України.

Священик Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, разом із о. Іваном Гнатівим, військовим капеланом Самбірсько-Дрогобицької єпархії, зустрілися за обговоренням підсумків та перспектив діяльності Департаменту за результатами п'ятиденної душпастирської поїздки у військові частини, що дислокуються на півдні та південному сході України.

Отець Любомир Яворський поділився досвідом, отриманим під час візиту до військових частин та направлення капеланів до військовослужбовців. Було обговорено питання міжконфесійної душпастирської опіки в часи підвищеної бойової готовності.

Як повідомив о. Любомир, під час візиту капелани передали в частину молитовники військовослужбовця «Молись і служи!» та вервиці.

На сьогодні УГКЦ відправляє охочих капеланів, які пройшли підготовчий тренінг, до військових частин на південні та південно-східні терени України. Душпастирі спілкуються з військовослужбовцями, які несуть службу на блокпостах, спільно моляться.

«Відсутність Інституту військового капеланства не дозволяє сьогодні в повному масштабі підтримати військовослужбовців, але гасло «завжди бути поруч» справджується: ми є в гарячих місцях, ми поруч, незважаючи на відсутність на це законодавчої підстави», - каже отець Любомир Яворський.

Такого роду виїзди плануються і здійснюватимуться, якщо в цьому виникатиме потреба, а вона зараз є.

Враженнями від поїздки ділиться о. Іван Гнатів, який відвідав зокрема і тих військовиків, яких благословляв на службу з Дрогобича.

«Я зворушився, коли побачив очі своїх підопічних, побратимів, яких ще недавно благословляв. Це була зустріч близьких, рідних людей, - каже капелан. – Такий досвід додає великої внутрішньої сили до душпастирської опіки, особливо у гарячий час. Я відчув на власному досвіді, що мене потребують як душпастиря – а це є змістом співпраці Церкви й армії».

Департамент військового капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next