АКТУАЛЬНО

Військові капелани з Прикарпаття передали гуманітарну допомогу на Схід України

Вівторок, 12 вересня 2017, 10:48
Пропагувати Христовий заклик до миру та бути знаряддям цього миру - місія Церкви, яка сьогодні особливо актуальна на східних теренах нашої Батьківщини. Капелани Української греко-католицької Церкви з перших днів воєнних подій на Донбасі беруть активну участь в підтримці українських захисників.

Так, протягом 3-4 вересня військові капелани з Прикарпаття передали військовослужбовцям та місцевим жителям східних регіонів гуманітарну допомогу. У свою чергу Івано-Франківське Архієпархіальне управління підтримало капеланів профінансувавши пальне для доставки допомоги.

У с. Побєда Луганської області, о. Роман Залеський, координатор військових капеланів в Івано-Франківській Архієпархії, о. Володимир Олійник та о. Орест Сало, після відправлення Божественної Літургії у каплиці св. Архистратига Михаїла передали жителям населеного пункту одяг та взуття, а військовослужбовцям ПВО - продукти та засоби гігієни.

Відтак у м. Новоайдар дітям інтернату священнослужителі передали 50 комплектів білизни, закруток та літератури. Гуманітарна допомога також була надана 59 захисникам нашої країни, що знаходяться у військово-польовому госпіталі м. Сєвєродонецька, а саме медичні препарати, памперси та 70 комплектів постільної білизни.

Протягом перебування у зоні АТО військові капелани при кожній можливості служили молебень за нашу Батьківщину Україну, а у с. Дмитрівка освятили пам'ятний хрест загиблим українським солдатам.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next