АКТУАЛЬНО

Відійшов у вічність отець Василь Поточняк

Середа, 15 квітня 2015, 11:21
15 квітня 2015 року, в 06.15, в італійському місті Брешія на 42-му році життя відійшов у вічність отець Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, перший національний координатор душпастирства для українців в Італії.

Отець Василь Поточняк народився 1973 року в селі Лімна на Львівщині. У 1996 році закінчив Люблінський католицький університет, викладав у Дрогобицькій духовній семінарії, очолював Комісію у справах молоді Самбірсько–Дрогобицької єпархії УГКЦ. З 2000 року навчався в Папському східному інституті в Римі.

Починаючи з 2001 року, опікувався українцями Італії, а згодом, після створення Пасторально-міграційного відділу - українцями-емігрантами в європейських країнах, де не було структур УГКЦ.

За час служіння в Італії отець Василь заснував понад 70 українських громад, активно опікувався духовним, культурним та громадським життям трудових мігрантів, виступав на їх захист, як перед італійською, так і перед українською владою. Був засновником християнського часопису "До Світла", відзначення Свята матері, форумів українців Італії та багатьох інших культурних та громадських ініціатив. За визначну просвітницьку та організаційну роботу нагороджений Президентом України Віктором Ющенком орденом "За заслуги" ІІІ ст. Отець Василь Поточняк був ревним священиком УГКЦ та великим патріотом.

Похоронні богослужіння відбудуться в Брешії, Римі та в Україні!

Детальний розпорядок буде повідомлено згодом.

Прес-служба УГКЦ в Італії

До теми:

Отець Василь про ставлення УГКЦ до міграції

VII Міжнародна піша проща мігрантів і їхніх родин до Зарваниці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next