АКТУАЛЬНО

«Від неділі, 13 лютого» – єпископи УГКЦ у США закликають до триденної молитви за мир в Україні

Неділя, 13 лютого 2022, 00:44
З огляду на те, що готові до нападу ворожі військові сили оточили демократичну Україну та її волелюбний народ, єпископи УГКЦ у США на чолі з владикою Борисом Ґудзяком закликають вірних та всіх людей доброї волі до триденної молитви і посту за мир в Україні, починаючи з неділі, 13 лютого.

«Ми просимо, щоб завтра, у неділю, 13 лютого, наші священики та парафії, монаші спільноти, родини та окремі вірні почали триденні молитовні чування за мир та навернення сердець тих, хто проповідує насильство та розпалює війну», – йдеться у зверненні.

Враховуючи негайність цього заклику, єпископи закликають кожного священника, парафію і монашу спільноту, кожну родину та кожну людину у свій спосіб приєднатися до молитовного чування. «Нехай наші храми будуть відчиненими, нехай молитва спільноти чергується з особистими молитвами. Проводьте та беріть участь у богослужіннях, моліться Ісусову молитву, на вервиці, молитовно читайте Святе Письмо. Постіться, щоб зосередитися на надії, яку може дати лише Бог», – закликають архиєреї.

Читайте повний текст Заклику українських католицьких єпископів США до молитви за мир в Україні

За їхніми словами, ескалація війни, яку Кремль веде вже вісім років, призведе до жорстокого кровопролиття та безміру людських страждань. Загинуть десятки тисяч, а мільйони стануть біженцями. Економічних та політичних наслідків суспільного спустошення та матеріального руйнування в Україні зазнає весь світ.

Разом з тим, у зверненні зазначається, що українці всіх віросповідань досвідчили таїнство. У нашій новітній історії ми бачили як без війни та кровопролиття впала «залізна завіса», розпалася радянська тюрма народів, отримали свободу наші Церкви, пишуть владики.

«Ми покладаємося на Господа і просимо про Його заступництво. "Ті колісницями, ці кіньми, а ми ім'ям Господа, Бога нашого – сильні. Ті похитнулися й упали, ми ж стоїмо й тримаємось міцно!" (Пс. 20, 8-9). Молимося за порятунок і відвагу для українського народу. Подивляємо його віру і стійкість. Благаємо Господа зберегти країну і народ від подальшої навали», – зазначають єпископи УГКЦ у США.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next