АКТУАЛЬНО

Відбулася проща київських студентів до ікони «Надія молоді»

Вівторок, 22 вересня 2020, 11:23
19 вересня 2020 року представники молоді вищих навчальних закладів міста Києва звершили прошу до ікони «Надія молоді», що перебуває в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Ірпінь на Київщині.

Прощу розпочали із Божественної Літургії у храмі Миколая Чудотворця, що розташований на території Національного університету «Київський політехнічний інститут». Молитву очолив отець Василь Барна, студентський капелан НУ «Київський політехнічний інститут», у співслужінні з отцем Ярославом Павлюком, головою Центру академічного душпастирства.

Звертаючись до присутніх, душпастир зазначив: «Сьогодні ви вирішили в мандрівку з Ісусом. Бажаю, щоб кожен пережив цю мить по-особливому. Як апостоли у сьогоднішньому євангельському уривку були зачаровані величчю єрусалимського храму, так і ви сьогодні будете чаруватися присутністю Господа Бога у своєму серці під час паломництва. Просімо Господа Бога, щоб Він давав нам ласку пізнавати Його у малих простих речах».

Опісля студенти разом з отцем Ярославом вирушили в мандрівку. Перша частина маршруту проходила вулицями Києва, а друга – лісом. Під час мандрівки лісом священник виголосив три науки. У першій науці душпастир наголосив на важливості читання Слова Божого, яке є нашим дороговказом у щоденних виборах. За його словами, це допоможе людям бути щасливими на землі і осягнути Царство Небесне. У другій науці паломники роздумували над вірністю Богові батьків Богородиці Йоакима і Анни. Темою третьої науки були роздуми про перше чудо, яке зробив Ісус у Кані Галилейській.

В Ірпені паломників зустріли отець Мирослав Латинник, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці міста Ірпінь, і отець Віталій Воєца. Вони провели для студентів екскурсію храмом та розповіли про історію створення парафії. Відтак усі помолилися Молебень до Богородиці. Звертаючись до присутніх, отець Мирослав Латинник нагадав про важливість молитви до Пречистої Богородиці, особливо в часи війни та пандемії коронавірусу.

«Напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці ми вітали в нашій парафії пішу прощу з міста Києва під проводом отця Ярослава Павлюка. Цього року прочан було небагато через карантинні обмеження, але головним є те, що ця молитовна піша проща відбулася!» – написав у соціальній мережі протоієрей Віталій Воєца.

Самі студенти ось шо розповідають про прощу. «Я дуже задоволена нашою мандрівкою, вона насправді залишила вагомий слід у моїй свідомості, адже провели ми її з молитвою, піснею та душевними розмовами про Бога, покликання і життєві цінності», - Марія.

«Мандрівка, яка дозволила зупинитися та відпочити від суєти міста, а також відчути легкий дотик Божої руки. Для мене особисто, це була можливість віднайти спокій і мир серця та, ступаючи крок за кроком, роздумувати над своїм життям і стосунками з Богом», - Роксолана.

Пресслужба Київської архиєпархії

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next