АКТУАЛЬНО

Відкриття і посвята меморіалу Героям України у Скалі-Подільській

Субота, 27 грудня 2014, 06:41
26 грудня 2014 року в центральному скверику смт Скали-Подільської Бучацької єпархії відбулася історична подія. Було проведено урочисте відкриття та посвяту священиками трьох місцевих конфесій величавого меморіалу, спорудженого на пам'ять про загиблих героїв - учасників Революції гідності та бойових дій на сході України.

До слова були запрошені: селищний голова Черепій Любомир, голова РДА Борщівського району Галяс Ярослав та начальник комунального підприємства селища Дорож Анатолій, який найбільше приклався до реалізації ідеї. Також мали можливість висловитися волонтери та медики - свідки подій на Майдані, які описали присутнім свої почуття внаслідок побачених кривавих подій під час Революції гідності. Сумні музичні та віршовані композиції дітей селища супроводжували відкриття пам'ятника. Звучали загальні подяки всім благодійникам і волонтерам.

Священик УПЦ КП Ілля Негір, РКЦ - Володимир Строгуш, та УГКЦ - Василь Германюк в екуменічній молитві звернулися до Бога, молячись за Героїв України та на освячення меморіалу. Згодом кожен священнослужитель окропив пам'ятник і помолився за упокій душ загиблих.

На завершення цього відкриття прозвучала пісня під назвою "Все буде добре", щоб присутні молилися і вірили, що перемога за нами, адже з нами Бог!

Прес-служба Скали-Подільської УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next