АКТУАЛЬНО

Вірні Івано-Франківської архиєпархії здійснили прощу до Зарваниці

Понеділок, 22 травня 2017, 12:41
Щорічна проща вірних і духовенства Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ до відпустового місця Зарваниці, що на Тернопільщині, сьогодні, 21 травня, до спільної молитви зібрала декілька тисяч прочан.

Ще на початку кульмінаційного моменту прощі – Архиєрейської Божественної Літургії, Митрополит Володимир (Війтишин) закликав усіх до спільної молитви за мир та спокій в Україні, а також за всіх тих, хто постраждав внаслідок неоголошеної війни на Сході нашої держави. Владика очолив Службу Божу, в якій взяло участь близько сотні священнослужителів архиєпархії.

Звертаючись до чисельного люду під час проповіді, владика Володимир роздумував над історією із сьогоднішнього Євангелія, яка стосувалася сліпого чоловіка, котрому Христос відкрив очі. За словами архиєрея, усі чуда Ісуса Христа свідчать про велику Божу любов. «Із любові до нас створив Бог світ, із любові послав свого єдинородного Сина з Неба на землю, щоб кожний, хто повірить у Нього, мав життя вічне», – мовив єпископ.

Проповідник звернув особливу увагу на прекрасний приклад милосердя, яке вчинив Господь у сьогоднішній історії. «Милосердний Спаситель проявляє своє велике милосердя над різними людськими болями, Він обтирає кожну людську сльозу, стає в обороні грішників», – вів далі Митрополит.

У другій частині своїх роздумів владика Володимир розважав над головною роллю Пречистої Діви Марії в історії нашого спасіння. На думку архиєрея, її допомоги та опіки нам дуже потрібно на кожному кроці нашого життя. «Вона, Небесна Мати, своїм милосердним оком вишукує нас: убогих, заблуканих, невдячних своїх дітей - і з радістю хоче нам допомогти в усіх потребах нашого життя», – переконаний владика Володимир.

«Тож прибігаймо в усіх потребах – тілесних і душевних, зі щирістю дитини до нашої духовної Матері», – заохотив проповідник.

Прочани, що прибули з усіх протопресвітеріатів архиєпархії, мали змогу отримати повний відпуст, приступивши до Святих Таїнств Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

Своїм співом прикрасив Божественну Літургію семінарійний хор «Благовіст» під керівництвом прот. Тараса Огара, після закінчення якої Митрополит Володимир зі всім духовенством освятив воду для вірних та окропив неї всіх присутніх.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next