АКТУАЛЬНО

Вірні Київської архиєпархії здійснили прощу «Три Z: Стежками патріархів»

Середа, 25 жовтня 2017, 10:58
20-22 жовтня проходила проща «Три Z: Стежками патріархів», маршрут якої пролягав з Києва до Зарваниці через села Завалів і Заздрість.

Організаторами паломництва виступили Молодіжна комісія Київської архиєпархії в особі о. Віталія Марцинюка та спільнота «Покоління Любомира». Загалом сто осіб стали учасниками цієї прощі. Серед них буди греко-католики Києва, Фастова, Вінниці, Самбора, Борислава, Завалівщини та Запоріжжя. Духівниками прощі були о. Лука Шаламай, ВС, із Вінниці, та о. Андрій Боднарук із Києва.

Особливість прощі була в тому, що її маршрут пролягав до Марійського центру в Зарваниці через місцевості Завалів та Заздрість, з якими тісно пов’язане життя патріархів УГКЦ. Розпочали паломництво молитвою у крипті Патріаршого собору, де спочиває тіло Блаженнішого Любомира Гузара. Опісля віряни вирушили до Тернополя, де молилися Божественну Літургію в катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ. Пізніше відбувся переїзд на батьківщину Блаженнішого Любомира Гузара.

У Завалові прочан зустріли о. Володимир Капустяник, місцевий священик, та Володимир Чистух, історик і автор книги «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара». Ознайомившись із місцевістю, паломники помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці у храмі, де служив священик Дмитро Гузар, прадід Блаженнішого Любомира. У церкві віряни дізналися особливі моменти про рід Гузарів, а також оглянули чашу, яку колись парафіяни подарували о. Дмитру з нагоди його ревного п’ятдесятилітнього служіння Церкві. Після цього вирушили до могили священика, а над нею помолились Панахиду за упокій усопших родичів Любомира Гузара.

Пізніше паломники переїхали до села Заздрість, де народився та виріс патріарх Йосиф Сліпий. Святкуючи 125-річчя з дня народження великого українця, паломники ознайомилися з його рідним краєм і життєвим шляхом.

На завершення паломники переїхали до Зарваниці, де молилися до Богородиці, а також звершили нічний хід зі свічками до церкви, у якій знаходиться оригінал ікони Зарваницької Богородиці.

Завершили паломництво наступного дня, у неділю. У соборі Зарваницької Богородиці прочани просили в Цариці неба та землі миру для України та всього світу.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next