АКТУАЛЬНО

В Італії відбуваються наради Координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії для богословського діалогу між Православною і Католицькою Церквами

Четвер, 15 листопада 2018, 21:19
13–17 листопада 2018 року в монастирі “Бозе” в регіоні П’ємонт (північна Італія) відбуваються наради Координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії для богословського діалогу між Православною і Католицькою Церквами.

У нарадах беруть участь 20 членів Комітету – десять православних і десять католиків.

Усі православні учасники Комітету, а саме представники Вселенського Патріархату, Румунської, Сербської, Кіпрської, Гелладської, Єрусалимської та Олександрійської Церков, беруть активну участь у нарадах. На прибули лише представники Російської Православної Церкви.

У зв’язку із ситуацією, яка виникла у зв'язку із загостренням відносин між Вселенською Патріархією та Російською Православною Церквою, було погоджено надалі продовжувати богословський діалог між Православною і Католицькою Церквами. Наради відбуваються в дружній і щирій атмосфері.

Співголовами нарад є архиєпископ Йов Геча (Вселенський Патріархат) і кардинал Курт Кох (Президент Папської ради для сприяння єдності християн).

Основою нарад є розроблення документа про примат і синодальність у другому тисячолітті і сьогодні, який заплановано ухвалити на наступній пленарній сесії Міжнародної змішаної комісії. Де і коли відбудеться наступна пленарна сесія - поки що невідомо.

Учасники нарад беруть участь у літургійному житті монахів спільноти “Бозе” і зустрілися окремо з засновником монастиря о. Енцо Б’янкі (Enzo Bianchi), якому виповнилося 80 років, і відзначили 50-річчя заснування цього монастиря.

Українську Греко-Католицьку Церкву на цих нарадах представляє о. д-р Іван Дацько.

Інститут екуменічних студій УКУ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next