АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській духовній семінарії презентували папську енцикліку «Laudato Si»

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 13:28
17 жовтня, в Івано-Франківській духовній семінарії імені Йосафата відбулася презентація енцикліки Святішого Отця Франциска «Laudato Si» про турботу за наш спільний дім.

Це перше послання Папи, яке говорить про проблеми екології та їх вирішення. Енцикліку переклало Бюро УГКЦ з питань екології.

Представлення розпочалося з молитви та благословення архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина, котрий висловив слова вдячності екологічному бюро за переклад енцикліки. Ректор Івано-Франківської семінарії о. Роман Микієвич теж подякував за переклад енцикліки і наголосив, що її потрібно впроваджувати у майбутнє навчання душпастирів.

Представив книжку очільник Бюро екології в УГКЦ д-р Володимир Шеремета. Енцикліка «Laudato Si» вміщає вступ і шість розділів. Серед інших мов переклад на українську – чотирнадцятий. Основна думка енцикліки – «Усі ми є відповідальними за сотворений світ і кожен з нас є покликаний стати знаряддям у руках Божих задля спасіння Його створінь».

На завершення п. Володимир Шеремета наголосив, що тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти довкілля та передати його для майбутніх поколінь. Опісля віцеректор Івано-Франківської семінарії, о. Андрій Чорненко прочитав молитву за довкілля і шанобливе ставлення до нього.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://www.ifds.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next