АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській духовній семінарії святого священномученика Йосафата відбулися урочистості з нагоди завершення навчального року

Понеділок, 10 червня 2019, 11:29
Протягом навчального року сто дев’яносто два студенти-семінаристи не тільки здобували знання з філософії, богослов’я та інших дисциплін в Академії святого Івана Золотоустого, але й формувалися в Духовній семінарії, щоби в майбутньому бути добрими та ревними священиками.

8 червня 2019 року в Івано-Франківській духовній семінарії святого священномученика Йосафата відбулися урочистості з нагоди завершення навчального року. Розділити радість студентів прийшли батьки, рідні та друзі. Завітав на свято та очолив подячну молитву архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

У співслужінні з отцями-настоятелями та духівниками семінарії на чолі з ректором ІФДС прот. Олесем Будзяком, владика звершив Архиєрейську Божественну Літургію.

На початку спільної молитви митрополит здійснив Чин поставлення читця, співця і свіченосця випускникам Дяківсько-регентського інституту ІФА та освятив підрясники студентам-першокурсникам.

По завершенню Літургії владика звернувся до випускників і викладачів з привітальним словом. Вітаючи випускників, він зазначив, що всі ці роки формації і здобування знань є тільки одним із перших етапів їхнього служіння Богові та людям. «Нехай Господь щоденно провадить вас дорогою святості, щоб ви могли гідно працювати в Божому винограднику Йому на славу», -  побажав митрополит Володимир.

Цього року випускниками стали двадцять восьмеро студентів. Після привітання їм вручили дипломи семінарії.

«Цікаво, що цього року році ми маємо двадцять вісім випускників і рівно стільки ж студентів прийшло на їх зміну. Це свідчить про те, що наша Церква дуже активна та постійно є молодою. Думаю, це гарний знак від Господа та Його благословення для нашого народу», - сказав у коментарі прес-службі архиєпархії ректор ІФДС о. Олесь Будзяк.

На святі були студенти, викладачі, рідні і друзі. Урочисту Архиєрейську Літургію супроводжував співом хор студентів Дяківсько-регентського інституту. Завершилося свято концертом духовної музики.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next