АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківському храмі відкрили центр духовно-психологічної підтримки воїнів та їхніх сімей

Четвер, 13 листопада 2014, 11:22
В Івано-Франківську, в невеличкому храмі Святого Івана Хрестителя, священики спільно з фаховими психологами організували центр духовно-психологічної підтримки воїнів АТО та їхніх сімей. Сюди за розрадою і підтримкою приходять біженці, солдати, які повернулися з війни, їхні сім’ї, а також родичі тих, хто поклав своє життя, воюючи за батьківщину.

На тих, хто постраждав від війни в Україні і потребують духовної та психологічної підтримки, в храмі чекають кожного вечора. Як розповіла репортер ZIK-Стрім Вікторія Гордієнко, до роботи в центрі залучили трьох священників та понад тридцять психологів, кожен з яких працює у своїй галузі.

За плечима священика Володимира Вінтоніва – хоспісного капелана, понад  дванадцять років роботи з людьми, які через втрати близьких перебувають на межі життя і смерті. «Коли прийшла на нашу землю біда – війна, і психологи звернулися до нас з проханням про співпрацю, я одразу відгукнувся, бо мав готовий інструмент, щоб прийняти сім’ї воїнів АТО, щоб з ними працювати, з ними молотитися і розмовляти. Ми радилися, як має виглядати робота такого центру і зараз в цьому маленькому храмі разом зі священиками працюють психологи. Це дуже важливо, бо воїни АТО, їхні сім'ї, а також сім'ї, які втратили рідних на війні, можуть прийти і отримати фахову допомогу з духовної і психологічної сторони», – зазначив Володимир Вінтонів.

У церковному центрі духовно-психологічної підтримки працюють психологи місцевого осередку Асоціації фахівців з подолання психотравматичних подій, який зародився під час Майдану. Сьогодні лікарі, що допомагали подолати стрес майданівцям та родинам Героїв Небесноїсотні, підтримують тих, кого війна зачепила найбільше.

«Для родин, вояки яких загинули, дуже важливою є підтримка. Часто ці людини бояться, що про їхніх дітей, батьків, братів забудуть. Воїнам, які повертаються, необхідно впоратися з пережитим та стресом», – розповіла  координатор Івано-Франківського осередку Асоціації фахівців з подолання психотравмуючих подій Ольга Ковтун.

За її словами, зараз центр супроводжує десять родин, за допомогою сюди також звернулися понад 50 воїнів, які воювали на Сході Україні. Нині психологи проходять навчання, аби освоїти ще один напрям – вони готуватимуть бійців, які вперше відправляються в зону АТО.

zik.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next