АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську проходять великопісні дні духовної віднови для працівників архиєпархіального управління

Середа, 11 березня 2020, 11:13
У вівторок, 10 березня, в приміщенні Івано-Франківської духовної семінарії розпочалися дні духовної віднови для працівників архиєпархіального управління. З благословення архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина реколекції проводить віцеректор семінарії митр. прот. Борис Гобир.

Звертаючись до присутніх, отець-реколектант заохотив роздумати над образом Божим у нашому житті.

«У кожного з нас вже від самого дитинства закарбувався образ того Бога, який ми отримали завдяки нашим ближнім, зокрема батькам. Через грішну природу людини часто наше сприйняття Господа буває викривленим. Тож уміймо відшукати правдивий образ Бога, який у кожну скрутну хвилину нашого життя завжди поруч, адже є люблячим та милосердним Батьком», – зазначив проповідник.

Такі дні духовної віднови проводяться для того, щоби працівники архиєпархіальної Курії мали нагоду духовно «перезавантажитися», а також відчути приналежність до однієї єпархіальної родини.

За словами реколектанта, кожен з працівників архиєпархіального управління, без сумніву, дуже багато знає про Бога з різних богословських дисциплін та щоденного досвіду праці у Божому винограднику. Однак дні духовної віднови даються для того, щоб відновити свою думку і знання про Бога з точки зору власного серця.

«Як часто ми себе запитуємо, де наш Бог, коли у нашому житті трапляються терпіння. Навколо нас ми бачимо друзів, які простягають нам руку допомоги, але не бачимо, що саме Він посилає нам через них опору і допомогу», – пояснює проповідник.

Він також додає, що у Воплоченні Бог виходить поза себе, іде на зустріч людині, щоб вона з’єдналася з Ним через віру і мала життя вічне, щоб вона могла вийти поза межі матеріального світу, щоб з’єднатися з духовним і вічним.

«Бог полюбив світ, – каже о. Борис. – З того бачимо, що чинник остаточного єднання – це любов. Це початок і кінець всього буття».

Додамо, що реколекції для працівників архиєпархіального управління відбуваються у формі спільної молитви та годинної конференції. Вони триватимуть до 12 березня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next