АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську провели акцію «Святий Миколай іде до сиріт»

Субота, 29 грудня 2018, 13:43
Дві тисячі подарунків дітям в інтернатах та понад 1,1 мільйона гривень допомоги сиротинцям надала громада міста та вірні УГКЦ в рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт».

Щороку заметіль намагається завадити Святому Миколаю дістатися до хатин, квартир та кімнат чемних діток: вона безупинно сипле і сипле снігом, кружляє у вихорі з пронизно холодним вітром і підказує морозу, які візерунки малювати на шибках. Здавалося б, усе – виходу немає, діти прокинуться без очікуваного дива під подушкою, але диво є і свято триває. А все тому, що кожного року помічники Миколая, мальтійці, відчайдушно борються з негодою, долають сотні кілометрів, лише б доставити вчасно яскраво запаковані подарунки. Диво є, бо ж диво твориться людьми!

Уже багато років поспіль напередодні свята Миколая в Івано-Франківську Мальтійська служба допомоги з благословення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина організовує акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Мета – допомогти Святому Миколаю завітати туди, де його найбільше потребують, а саме: у дитячі будинки Івано-Франківська та області. Помічниками святого Миколая в акції є сотні волонтерів і понад чотири тисячі жертводавців та доброчинців нашого краю.

Цього року святий Миколай знову подарував багато радості та приємних вражень для 2701 вихованців 27 сирітських та інтернатних закладів міста й області. Також цього року святий не оминув  і дітей з прифронтового Маріуполя.

До дня Святого Миколая було придбано та передано школам-інтернатам і дитячим будинкам навчальне, спортивне, господарське обладнання, побутові прилади та інші речі першої необхідності на суму 1 млн 171 тис. 124 гривні.

Це те, що можна порахувати і якось підсумувати, але велич чуда, яке творять всі учасники акції вже 20-й рік поспіль, – просто неможливо виміряти. Адже не має мірил і величин, якими вимірюють любов, щастя, радість, посмішки, віру та надію. Величезне спасибі всім, хто долучився до акції "#святиймиколайідедосиріт" і ще раз переконався, що #чудотворитьсялюдьми.

Дякуємо усім-усім жертводавцям: приватним особам, родинам, учням і студентам, підприємцям, керівникам та колективам підприємств і організацій за Ваші щедрі пожертви.

А також хочемо подякувати усім-усім, хто долучився до акції, хто себе бодай на кілька хвилинок відчув тим справжнім помічником Святого Миколая, усім тим, хто доклав зусиль до того, щоб святий завітав до діток, які його найбільше потребують.

Мальтійська Служба Допомоги


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next