АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську розпочався ІІ Митрополичий Синод

Середа, 31 жовтня 2018, 10:37
30 жовтня в Івано-Франківську розпочав роботу Синод Єпископів Івано-Франківської Митрополії УГКЦ. Загалом у синодальних засіданнях беруть участь усі єпископи Івано-Франківської митрополії: Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), Єпарх Коломийський Василь (Івасюк) та Єпарх Чернівецький Йосафат (Мощич). Тема ІІ Синоду – «Катехизація». Протягом двох днів владики будуть шукати шляхи покращення катехитичного служіння в парафіях Івано-Франківської митрополії. Перший Синод відбувся навесні – 30-31 травня.

Робоча зустріч розпочалася з Архиєрейської Божественної Літургії, під час якої владики просили Божої мудрості та присутності Духа Святого на синодальних зустрічах. Молитва відбулася в храмі духовної семінарії, де майбутнє покоління духовенства на свій спосіб долучилося до проведення Синоду. Під час спільної молитви з духовним словом до учасників Синоду та семінаристів звернувся владика Василь, роздумуючи над темою важливості катехизації в парафіяльному житті. Згодом відбулося урочисте складання присяги.

«Мета цієї сесії – розглянути всі можливі питання щодо того, як можна покращити катехитичне служіння в наших парафіях, зокрема це стосується тих парафій, які знаходяться поза межами Галичини, скажімо на Буковині. Маємо проблему в тому, що ті катехити, які в нас служать, – не мають відповідної освіти. Тому на цьому Синоді хочемо знайти шляхи вирішення цієї та інших тематичних проблем», - сказав владика Йосафат (Мощич), Єпарх Чернівецький, у коментарі для прес-служби Івано-Франківської архиєпархії.

Триватимуть засідання впродовж двох днів. Секретаріат Синоду Єпископів Івано-Франківської Митрополії УГКЦ запрошує всіх до молитви за успішне проведення Синоду.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next