АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відбудеться дводенна конференція про взаємини України та Ватикану

Середа, 27 листопада 2019, 12:08
28 листопада 2019 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого розпочнеться дводенна Міжнародна наукова конференція «Україна-Ватикан: контекст конфесійних ідентичностей і релігійних трансформацій у світі та Україні».

Співорганізаторами конференції є Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Григорія Сковороди Національної академії наук України, Івано-Франківська академія Івана Золотоустого, Національний заповідник «Давній Галич», Українська асоціація релігієзнавців.

Робота конференції планується за такими напрямами: трансформація національної, культурної і релігійної ідентичності Православної і Католицької Церков у країнах Східної і Центральної Європи в умовах демократії та свободи совісті; сучасні конфесійні трансформації в Україні; католицьке і православне ставлення до авраамічних релігій і релігійних меншин: екуменізм чи діалог; проблеми шлюбу, сім’ї, жінки і молоді в Католицькій і Православній Церкві;  взаємини між Українською Греко-Католицькою Церквою і Православною Церквою України у світлі політики толерантного міжконфесійного діалогу Ватикану.

За підсумками конференції планується видання наукового збірника.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next