АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відбудеться презентація книжки про відомого художника українського походження Василя Курилика

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:22
Це перша книжка про мистецтво відомого художника Василя Курилика в Україні. Для порівняння, у Канаді про нього видано 36 книг.

26 вересня 2018 року в Музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську відбудеться презентація книжки Христини Береговської «Страсті Христові Василя Курилика».  Участь у заході, зокрема, візьмуть: автор, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський  Володимир (Війтишин), мистецтвознавці, громадські та релігійні діячі.

Книжка розповідає про життєвий і творчий шлях відомого канадського художника українського походження Василя Курилика, а також містить ілюстративну частину серії «Страсті Христові». Підбірка складається зі 160 творів, які вірш за віршем ілюструють «Страждання, смерть і Воскресіння Христа» за Євангелієм від Матея. Василь Курилик - єдиний митець у світі, який зробив таку серію ілюстрацій. На сьогодні ці роботи зберігаються в музеї Ніагара Фолз у Канаді.

Василь Курилик  є народним художником Канади і єдиним українцем, роботи якого виставляють у будинку Генерал-губернатора Канади Rideau Hall. У Канаді про нього видано 36 книг, деякі з них публікувалися 18 мовами. А його роботу «Автопортрет» 1950 року нещодавно будо продано за півмільйона канадських доларів.

Видання «Страсті Христові» є першою книжкою про мистецтво Василя Курилика в Україні і першим знайомством українців із художником-співвітчизником зі світовим ім’ям.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами прес-служби Івано-Франківської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next